top of page

Par acgarni.com


acgarni.com

Ideja par acgarni.com veidošanu radās 2016. gada nogalē. Galvenokārt jau tādēļ, ka nepārtraukti bija jāsaskaras ar acīmredzamiem meliem, kurus izplata mūsu politiķi un pēc tam tiražē arī mediji. Pamatdoma ir tieši tāda, kāds ir portāla nosaukums. Ja kāds melo, tad mēs to sagriežam ačgārni un paskatamies, kāds tad būs rezultāts.

Diemžēl, Latvijas mediju telpa savu pienākumu - runāt patiesību ne vienmēr spēj vai arī vēlas pildīt. Tad nu atlika pieiet šai problēmai radoši. Ja nevar tā, tad var ačgārni. Portāla pamatuzstādījums ir jebkuru ziņu sagriezt kājām gaisā un pavērot, cik lielā mērā tā vairāk atbildīs patiesībai. Katru dienu, veidojot saturu, aizvien vairāk pārliecinājāmies, ka acgarni.com ir ne tikai ļoti plašs darba lauks, bet arī liela atbildība. Portāla saturs ir veidots, sākot ar 2016. gada rudeni, taču ir arī stāsti par spilgtākiem un senākiem notikumiem. Kā tad šī ideja darbojās? Piemēram, M. Kučinskis no Saeimas tribīnes paziņo, ka Latvija tradicionāli ir sociāli atbildīga valsts! Par šo paziņojumu parādās ziņa oficiālajā Kučinska kunga Twitter kontā. Savukārt, acgarni.com kaut kur ir lasījis diametrāli pretējo. Apkopojam ziņu avotus un liekam ačgārno virsrakstu: "Kučinskis: Latvija tradicionāli ir sociāli BEZATBILDĪGA valsts"! Pie tam, izmainīto vārdu mēs rakstam virsrakstā ar lielajiem burtiem un nākotnē plānojam to iekrāsot sarkanā krāsā. Savukārt, pašā rakstā mēs izsakām savu subjektīvo viedokli par minētajiem izteikumiem, citējam citus avotus. Raksta beigās vienmēr būs saite uz oficiālo ziņu, vai ekrānšāviņš. Šādā formātā acgarni.com nav nepieciešamības meklēt apšaubāmus ziņu avotus. Mums pilnīgi pietiek ar Latvijā un pasaulē atzītiem ziņu avotiem. Līdz ar to pirms oficiālās saites uz avotu var parādīties arī citas saites uz ziņu portāliem, kuras apstiprina mūsu izteiktās bažas vai aizdomas. Ir arī viedokļraksti, kuros neparādīsies nedz sarkanie burti virsrakstos, nedz kas cits, taču arī tie tomēr būs ačgārni viedokļi, kas nenozīmē, ka nepareizi vai melīgi.

Tas būtu īsumā par ideju un formu, kā darbosies acgarni.com. Vēl tikai gribam piebilst, ka aiz mums nestāv neviena propagandas mašīna, mūsu mērķis ir korekti pasniegt ziņas no mazliet neierasta, sarakstiska skatu punkta. Mēs paši bijām pārsteigti, ka varam sazīmēt vismaz divas vai vairāk, mūsuprāt, nepatiesas vai melīgas ziņas dienā, kuras varam pārveidot. Un vēl vairāk pārsteidza tas, cik šīs pārveidotās ziņas izklausās patiesas. Ja ar šo projektu acgarni.com izdosies panākt, ka politiķi un mediji sāks mazāk melot mums - sabiedrībai, tad acgarni.com savu misiju būs izpildījis.

Patiesā cieņā - Jūsu acgarni.com.

 

Autors: acgarni.com

 


Related Posts

See All
Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page