top of page

Vai pēc gada gaidāma vēl kāda nāve Mangaļsalā?


google.maps

Kādu brīdi neesam neko rakstījuši. Tas tādēļ, ka gatavojamies jaunam projektam, kurš tuvākajā laikā tiks prezentēts. Taču par šo gan bija grūti, vismaz nepasmaidīt. Jo dusmoties uz sistēmas stulbumu lielas jēgas nav. Jau iepriekš rakstījām par mūsuprāt vairāk nekā dīvaino sakritību - tieši gadu pēc vienas traģēdijas Mangaļsalā, kad tika atrasta deviņpadsmit gadus jaunā Sintija, tur pat notiek nākamais 'ņelaimes gadījums''.

Taču diez cik ilgi priecāties par šo dīvaino sakritību mums nesanāca. Arī kārtīgas sazvērestības teorijas savīt nē. Taču tagad par visu pēc kārtas.

Tātad, ziņa parādījās 25.11.2018. no rīta visos lielākajos un ''uzticamākajos'' portālos. Tā, kā tās autors ir vienīgā oficiālā Latvijas ziņu aģentūra, Leta, tad nav īsti pamata neticēt tās patiesumam. Ko lai šeit vēl piebilst. Graujoša sakritība ar mums jau zināmo Sintijas Bāliņas lietu. Informācija gan šoreiz krietni vien skopāka. Atraduši naktī aculiecinieki, kas saukuši nevis policiju, bet gan ugunsdzēsējus un glābējus kā arī mediķus. Varbūt nemaz tik ''ļoti līķis''šī jaunā sieviete vēl nebija? Taču tad kaut kādā minstiskā kārtā pārvērtās par tādu. Vai nu nepaspēja, vai jau atkal nemācēja, negribēja atdzīvināt. Līdzīgi, kā tas, mūsuprāt, notika arī Gintas un bērnu gadījumā. Interesanti, ka pirmajos komentāros to autori (pie tam tā ir Delfi reģistrēto komentētāju sadaļa) uzreiz atcerējās par Sintijas lietu. Bet mums ir arī amatpersonas, kuras ir nosaucamas arī vārdos.

"Naktī ugunsdzēsēji un glābēji steidzās uz Mangaļsalas rajonu, kur Daugavas krastā aculiecinieki atrada jaunas sievietes līķi, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) pārstāve Inta Palkavniece."

Tik tālu viss it kā skaidrs. Tas vai sieviete vēl bijusi dzīva un bijusi jāglābj, jo tikusi nodota NMPD mediķiem arī ir skaidrs un būtu labs jautājums, kuru uzdot Bukšas kundzei. Bet gan jau kaut ko izdomātu. Un šeit nu jāsaka, ka jau kuro reizi saskaramies ar to, ka mūs lasa un lasa pamatīgi. Viss it kā mierīgi. Neviens Latvijas visu redzošais un godprātīgais medijs nesaskata it nekādu saistību ar Sintijas lietu tieši pirms gada. acgarni.com saskatīja un, protams, par to arī uzrakstīja (saite uz publikāciju raksta sākumā). Nākamajā dienā ap plkst. vienpadsmitiem no rīta. Nepagāja ne stunda un lūdzu - jau Valsts Policijas pārstāve nāk klajā ar šokējošu paziņojumu. Sieviete esot atrasta nevis Mangaļsalā, bet Andrejostā! Šajā brīdī iesaku pievērst uzmanību raksta titulbildei. Starp šīm divām vietām ir 18 kilometri. Jūs nopietni?

"Valsts policija skaidros, vai pret Rīgā, Andrejostā, atrasto sievieti nav vērsta vardarbība, informēja Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne. Lai arī sākotnēji parādījās informācija, ka sieviete atrasta Mangaļsalas rajonā, Sprudzāne norādīja, ka naktī uz svētdienu saņemts izsaukums uz Andrejostas ielu, kur ūdenī iekritusi sieviete. Notikuma vietā ieradās policija un glābēji, bet pēc viņas atrašanas konstatēta personas nāve."

Pievērsiet uzmanību, sākotnēji esot ieradusies arī policija, kuru NMPD un glābēji nav pat pamanījuši? Droši vien kāda ''slepenpolicija''vārda tiešā nozīmē. Jāpiebilst, ka šī arī ir tās pašas vienīgās un patiesās ziņu aģentūras ziņa. Jautājums Sprudzānes kundzei. Sanāk, ka jums tur visās trijās iestādēs strādā pilnīgi idioti? Kā ir iespējams saņemt izsaukumu uz Andrejostas ielas un aizšaut uz Mangaļsalu? Vai varbūt ir pat divi līķi vienā naktī? Viens Mangaļsalā, bet sajūtot deguma samku, priekšnieks pateica - ai, to tur Mangaļsalu mēs izsludināsim meklēšanā, tāpat jau gadiem ilgi neko neatrodam un pierakstīsim viņu pie Andrejostā atrastās. Gailis pakaļ nedziedās. Un to nesmukumu ar to attālumu (vismaz 15 kilometri) norakstīsim uz komunikācijas kļūmi. Uz ko tieši Trepšas kungs ir bijis varen nasks arī iepriekš. Atcerēsimies, kā samelojās par Sintijas nāves apstākļiem:

Visbeidzot, treknu punktu visam šim teātrim pieliek tieši N. Trepša ar savu kārtējo izrunāšanos par to kā viņi jau visu skaidrošost, veikšot nopietnu apjomīgu utt. izmeklēšanas darbību kopumu, kā rezultātā visu noskaidrošot. Tiešām Trepšas kungs? Tiešām, tiešām? Tāpat, kā Sintijas gadījumā noskaidrosiet? Un tikko atkal kāds pacels balsi, tā ar asti kājstarpē nolīdīsiet kaut kur krūmos? Līdz nākamajai gadadienai Mangaļsalā?

 

Autors: acgarni.com

 


Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page