top of page

Salavecis ar čekas maisu



Pēc divdesmit astoņu gadu marinēšanas beidzot ir atvērti mistiskie ‘’čekas maisi’’

Un latviec parastais nu ar milzīgu skubu metās pa tiem šiverēt. Viens grib atrast savus radus, cits kaimiņus, darba kolēģus un citus ‘’stukačus’’. Citam vienkārši latviskā īpašība „latviet`s, latvietim latviet`s” ir pārlieku izteikta. Kā saka – ka tik nu kādam NEietu vēl vairāk kā man.

Cits atkal lien aiz bailēm, ka varbūt tomēr arī viņš tajā sarakstā iesprucis. Komentāros parādās daudzi sašutuma pilni izteikumi, ka nevarot redz` savu ‘’stukaču’’ tur atrast. Sēras protams lielas. Kā tā – pie manas neizdevušās dzīves neviens cits nav vainīgs?

Kā mazi bērni, tikuši pie salaveča maisa izrevidēšanas, kamēr tas aizgājis uzpīpēt! Un godprātīgie, objektīvie mediji šo visu farsu tikai kultivē. Nevienam žurnālistam neienāk prātā uzdot jautājumu – kādēļ tas viss tiek darīts?

Ar kādu mērķi, tiek publicēti faktiskie sistēmas upuri, vai vienkārši tie, kuriem mugurkauls lokās visos virzienos vienlīdz labi? Brīžiem šķiet, ka ‘’simtgadniecei Latvijai’’ pavisam reāli iestājusies vecuma demence.

Varbūt jāmēģina izprast, kas tad īsti bija čeka, kas šobrīd ir nopublicēts un kādi ir tā visa patiesie mērķi. Jeb, kā tiek jau kārtējo reizi piemuļķota latviešu tauta. Un to dara neviens cits, kā tā pati čeka, kura nekur nemaz nav pazudusi, tieši otrādi komunistiskā kapitālisma apstākļos kļuvusi faktiski neuzvarama.

PSRS hierarhija mūsuprāt izskatījās šādi:

VDK (Valsts Drošības Komiteja), jeb Čeka!

Komunistiskā partija. Ziņotāji nav nepieciešami, kontroli īsteno partijas vadība pēc VDK norādēm. Ne velti pats Augustiņš ir deklamējis – kompartijniekus čekā neņēma. Nevajadzēja jau nemaz)!

Proletareāts. Kontroli īsteno gan kompartijas cilvēki, kuri oficiāli nav saistīti ar VDK, gan pati VDK caur ‘’ziņotājiem’’, jeb ‘’stukačiem!

Kas ir mainījies mūsdienu ‘’neatkarīgajā Latvijā’’? Būtībā nekas – no kontrolētas vienpartiju sistēmas esam pārgājuši uz kontrolētu daudzpartiju sistēmu.

Augšējā burbulī joprojām atrodas tie paši, tikai varas resurss saskaldīts, lai grūtāk izsekot:

SAB, KNAB, DP, CIENĪJAMI UZŅĒMĒJI, PIEMĒRAM, SVĒTAIS  JURIS, VISĀDI FUTBOLISTI  - CELTNIEKI (visi bijušie augsta ranga VDK darboņi).

Piecas – sešas vadošās partijas. Ziņotāji nav nepieciešami, kontroli īsteno partijas vadība pēc norādēm no ‘’augšas’’!

Proletareāts. Kontroli īsteno gan partiju cilvēki, kuri oficiāli nav saistīti ar  ‘’augšu’’, gan pati sistēma caur ‘’ziņotājiem’’, jeb ‘’stukačiem!

Un ko tad tagad atdeva saplosīšanai? Ķēdes zemāko posmu – ziņotājus! Neviens negrasās nedz tiesāt, nedz sodīt reālos ‘’nagu maucējus’’, slepkavas un noziedzniekus, kuri par to saņēma pat algu un raustīja kā marionetes visāda veida zemāka ranga karjeras politikāņus un cita veida pielīdējus. Gan toreiz, gan arī tagad.

Vajag piemēru? Lūdzu!

Čekas pēdējais ģenerālis Edmunds Johansons ar zināmu rūgtumu sirdī, savā grāmatā ‘’Čekas ģenerāļa piezīmes’’ atzīst, ka Latvijas neatkarību Maskavā sakārtojuši Godmaņpapa un Borovkovs. Pat atļauju neuzprasīja!

Godmaņpapa ir trāpījis slavenajos maisos (jo kā politiķis un sabiedriski aktīva persona nu jau ir ‘’sista kārts’’), savukārt, Borovkovs tajos nav atrodams! Kā tā?

Vai nevarētu būt tā, ka Borovkova kungs reāli strādāja tur un bija Godmaņpapas faktiskais priekšnieks, kura uzvārds nekad nekur publiskots netiks (par to gan varētu draudēt smagi un ilgi tiesu darbi) un Godmaņpapa – faktiskā marionete, jeb aģents – ziņotājs?

 

Autors: acgarni.com

 


Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page