top of page

Zariņš ar Kaimiņu taisās ''demolēt'' MK. Loskutovs beidzot ierauga ''noziedz


delfi.lv

Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputāta Ivara Zariņa (S) ierosinājumu nākamā gada budžetā paredzēt 1200 eiro, lai noņemtu no Ministru kabineta sienas uzrakstu ''Viens likums - viena taisnība visiem''. Kādēļ gan tā? Mūsuprāt, ļoti sakarīgs priekšlikums. Nevajag jau visus opozīcijas priekšlikumus noraidīt tikai tādēļ, ka tos nav iesniegusi pozīcija!

Zariņš pamatoja šo ierosinājumu, atgādinot par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pausto Saeimas debatēs. Toreiz premjers uzsvēra, ka budžeta projektā «nav ne piles populisma». Kā gan var neticēt premjera teiktajam. Citastarpā pirms iepriekšējā budžeta apstiprināšanas viņš no Saeimas kanceles paziņoja: ''Latvija jau izsenis ir sociāli atbildīga valsts!'' Zariņš tam nepiekrīt, jo budžetā netiekot ievērota virkne likuma prasību par finansējuma nodrošināšanu.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) debatēs pauda, ka šis ir «labākais priekšlikums visā budžetā». Šeit nevaram nepiekrist! Tomēr viņš nesaprotot, kāpēc uzraksta noņemšanai jāpiešķir finansējums. Kaimiņš mudināja Zariņu «sestdien, svētdien vienkārši aiziet un divatā noņemt» šo uzrakstu valdības ēkā. Kaimiņš uzskata, ka pašreizējā uzraksta vietā vajadzētu paredzēt citātu no Džordža Orvela grāmatas «Dzīvnieku ferma». Žēl, ka neviens no žurnālistiem nepieminēja to citātu. Mūsu ieteikums būtu: '' Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem.'' Lai gan par dzīvniekiem tajā ēkā nevienu īsti saukt negribētos. No dzīvniekiem vismaz kāda jēga ir...

Diskutējot par citu priekšlikumu parlamentārietis Aleksejs Loskutovs (V/Par!) (mūsuprāt, no PR viedokļa labāk būtu skanējis Par/V, taču to jau laikam pašlepnums neļauj!) norādīja, ka šāds Kaimiņā aicinājums ''iet un demolēt Ministru kabineta zāli satur noziedzīga nodarījuma pazīmes - mantas tīša iznīcināšana vai bojāšana''. Nu protams. Kā gan bez mūsu pozīcijas norādēm un draudiem ko drīkst un ko nedrīkst teikt. Bijušais KNAB šefs jau nu noteikti spēj saskatīt noziedzīga nodarījuma pazīmes. Būtu Loskutova kungs bijis tik acīgs, kad pildīja šos pienākumus, tad varbūt tagad valsts nebūtu tādā stāvoklī kādā tā ir!

Domājam, ka nākamais solis no pozīcijas puses varētu būt sūdzība Mandātu un ētikas komisijā, tikai vai tā arī šoreiz nikni pavicinās Kaimiņa kunga virzienā ar pirkstu, vai arī kaut nedaudz no tās nosaukumā ietvertās ētikas šajā komisijā būs, to rādīs laiks.

 

Autors: acgarni.com

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page