top of page

Tolerance - vai Latvijas beigas?


blogi.att.oho.lv

Pēdējā laikā nākas konstatēt ka Latvijā valda pseido-demokrātija un mežonīgais kapitālisms, kas nodrošināti ar OBLIGĀTU piespiedu toleranci pret valdošās kliķes neliešiem un noziedzniekiem. Turklāt šī tolerance tiek pasludināta par lielu vērtību - EIROPAS vērtību... Un kas vēl trakāk - reālā dzīvē šī "Eiropas tolerance" viennozīmīgi uzvar "Eiropas cilvēktiesības" !!! Daudzās dzīves situācijās tas realizējas pat sliktāk par padomju režīmā pieredzēto...

Nereti nākas lasīt par dažādiem cilvēku pazemojumiem un ignoranci gan VP, gan medicīnas iestādēs, gan arī daudz kur citur. Tas viss ir saistīts ar ierēdņu un valsts struktūru cinisko attieksmi pret cilvēkiem. Dažādu nekārtību, nejēdzību un nelietību mūsu valstī netrūkst. Mēģinām saprast, no kurienes tad tam visam ''aug kājas''. Jau esam rakstījuši par to, kā VP piecus gadus nespēj paziņot cilvēkam, ka viņa nozagtais auto ir atrasts. Tamlīdzīgu stāstu ir daudz, un tie lielākoties skar tieši VP neizdarību. Šeit itkā viss būtu skaidrs - sakārtojam VP, un viss tad būs lieliski. Taču ar to nepietiek. Jo parādās stāsti, kuriem ar VP nav tieša sakara. It kā nav. Taču, mūsuprāt, aplūkojot šīs situācijas no globālāka skatu punkta, tam visam tomēr ir kopīga izcelsme, tikai pavisam citā līmenī. Piemēram, nākas lasīt arī šādas ziņas:














Par tādām lietām cenšas nerunāt lielie mediji (MDL - jeb Masu Dezinformācijas Līdzekļi), jo viņuprāt - kuru gan interesē viena atsevišķa indivīda privātās ciešanas, un kuram gan nav zināms, ka tieši tā pie mums tas viss arī notiek. Nekā jauna. Turklāt tēma SISTĒMAI nevēlama. Protams, arī šis augstākminētais stāsts ir subjektīvs un nevar zināt cik patiess, taču stāsti par medicīnas iestādēs notiekošo nav retums Facebook un citos sociālajos tīklos. Tā varētu būt bijis, varbūt bijis nedaudz savādāk, var būt emocionāli pārspīlējumi utt. Bet tāds stāsts nebūtu radies ja kautkas tamlīdzīgs nebūtu noticis. Viens gan ir skaidrs - šis bezatbildības, neiecietības un nolaidības rēgs jau gadu desmitiem sastopams praktiski jebkurā valsts sektora daļā, un tam ir izteikta tendence pastiprināties. Rodas loģisks jautājums - kādēļ tā? Atbilde tikpat vienkārša - nesodāmības sajūta. Sākot no politiķiem, kuri var atļauties visu, kas tiem ienāk prātā, beidzot ar sētniekiem. Diemžēl arī mediķi nereti ir to starpā. Zemas algas, slikti darba apstākļi, lielas slodzes - neapšaubāmi tā tas ir. Vai tādā situācijā vēl var atcerēties par elementāru līdzjutību, par to, ka mediķa uzdevums ir glābt, palīdzēt nelaimē nonākušam cilvēkam? Nu pagrūti, teiksiet. Tam klāt vēl nāk apziņa, ka man nekas par to nebūs, priekšniecība ''atsmērēs'', jo kur gan viņi citu manā vietā dabūs par šīm ''kapeikām''... Un tad situācija jau kļūst kritiska. Tagad padomāsim - vai tieši tāpat nav visās pārējās nozarēs ko kontrolē valsts ierēdņi? Galu galā, cik no mums gan nav saskārušies ar šādu attieksmi kārtojot dokumentus?

Pilnīgā un absolūtā nesodāmības sajūta valsts iestāžu darbinieku vidū saistīta arī ar to ka vienmēr kāds ''izvilks'', visur ir ''savējie''. VP ir "savējie", tāpat arī citos dienestos. Augstāk sēdošiem ierēdņiem ir pat savi prokurori, savi tiesneši, savs KNABs, savs SABs, sava DP un kas tik vēl ne. Pat ja būsi kaut ko pamatīgu sastrādājis, bet pratīsi padalīties - arī tad tevi izvilks ārā no ziepēm. Varbūt reizi gadā ir kāda paraugprāva, piemēram, pret kādu nabaga bibliotekāri vai bērnu dārza vadītāju - kuriem nav šo kontaktu un iespējas padalīties... Pēdējā laikā gan šmuce sastrādāta tādos apmēros un mērogos, ka nākas demonstratīvi "pārmācīt" arī kādu augstāksēdošu ierēdni. Bet patiesībā jau tas tikai tāds imitācijas teātris vien ir. Vai tad kas slikts noticis mūs Latvijas Valsts bankas šefam? Nekas. Un ziniet, ir aizdomas, ka nenotiks arī. Par tipāžu ar hūti un viņa drauģeļiem nemaz nerunājot.

Jebkuras valsts pamatu pamats ir tiesiskums. Sauklis ''Viens likums, viena taisnība visiem'' arī nav vienkārši tāpat izdomāts. Bet kamēr mēs - pārējā sabiedrība ievērosim šo uzspiesto toleranci pret valsts amatos sēdošajiem slaistiem, neliešiem un noziedzniekiem, kamēr uzskatīsim, ka ierēdņiem viņu cūcības ir piedodamas (jo viņiem redz daudz darba, liela atbildības nasta utt.) - tikmēr Orvela teorijas turpinās realizēties un mēs aizvien vairāk un vairāk nonāksim šo ierēdņu atkarībā un verdzībā. Verdzībā, kurā mums nebūs nekādu tiesību, nekādu iespēju, jo visu regulēs un kontrolēs nesodāma ierēdņu un klerku armija, kuras augšgals savukārt drīkstēs absolūti visu.

Čekists vai stukačs, kurš denuncēja savus kaimiņus un pat ģimenes locekļus - kāds šādam cilvēkam var būt attaisnojums? Nekāds. Bet mūsu apziņā tiek iepotēts, ka vispār jau viņš nebija slikts cilvēks, viņam jau nebija izvēles utt. Nē, viņam bija un arī šodien ir izvēle. Ja sistēma tevi spiež melot, nodot, kaitēt, pazemot, laupīt, spīdzināt, slepkavot un tamlīdzīgi, tad tev ir izvēle - atteikties to darīt principā, vai arī piekrist un turpināt. Pirmajā gadījumā, iespējams, ciešot pašam, bet neliekot ciest nevainīgiem. To sauc par principialitāti un godaprātu, kas mūsu "augstākajā" sabiedrībā laikam kļuvis par ''Sarkanās grāmatas'' cienīgu īpašību.

Mēs nenovērtējam, kā šī, mums uzspiestās tolerances atbalstītā un faktiski izlolotā SISTĒMA, vēršas pret mums pašiem. Pret ikkatru no mums. Un kad tas jau notiek - ir par vēlu kliegt par cilvēktiesībām. Tad jau ir par vēlu. Tieši te mūsu cilvēktiesības konkrēti zaudē mums uzspiestajai tolerancei! Sistēma ne par ko neatzīst savas kļūdas. Ne tādēļ, ka to nespētu, bet gan tādēļ, ka mēs esam tik toleranti un neliekam viņai tās atzīt. Diemžēl tas ir taisns ceļš uz iznīcību. Ne tikai savas valsts, bet arī zemes un tautas iznīcību kopumā.

Mums nevajag bažīties par Āfrikas bēgļiem. Mēs paši savu valsti esam ļāvuši padarīt par "Āfriku", no kuras bēgam prom tieši tāpat kā to dara arābi un āfrikāņi. Procentuāli gan mums bēgļu ir pat krietni vairāk !!! Toties ES un mūsu MDL tiek runāts par āfrikāņu un arābu genocīdu, bet netiek runāts par latviešu genocīdu !!! Pie tā vainīga ir vesela okupantu un bezprincipiālu nodevēju, čekistu-komunistu-bandītu armija. Turklāt tā pārsvarā ir sveštautiešu un jaukteņu banda, kura ir sagrābusi varu un kontroli pār mūsu valsti, zemi un tautu. Kura ir sagrābusi varu pār informāciju par to kas patiesībā notiek. Kura nodarbojas ar latviešu maitāšanu, zombēšanu un izspiešanu no savas zemes. Bet kuru mēs turpinām toleranti atbalstīt !!! Sakot: ''viņi jau savādāk nevarēja, bet tā jau viņi ir diezgan labi cilvēki''... Pēdējais laiks kautko ļoti principiāli mainīt mūsu domāšanā, izpratnē un darbībās mūsu zemē.

 

Autors: acgarni.com

 


Related Posts

See All
Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page