top of page

Priekameitu un viņu klientu pāraudzināšanas kursiem NEBŪTU jātērē 470 tūkstošus eiro


la.lv

Prostitūtu pāraudzināšanas (ir tāds labs teiciens: "Baro vilku kā gribi, tāpat uz mežu skatīsies") un viņu klientu rehabilitācijas (vai tad pēc tam vēl arī rehabilitācija nepieciešama?) kursiem no valsts budžeta 2019. un 2020. gadā plānots tērēt 469 695 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas izstrādātā Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta anotācija (ierobežos tāpat kā šajā rakstā un video?). Šos kursus uzraudzīs Labklājības ministrijas ierēdnis, kura mēnešalga noteikta 1185 eiro apmērā (lai jau tiek arī citiem, tik aldziņa maza!).

Iekšlietu ministrija izstrādājusi Prostitūcijas ierobežošanas likuma projektu (strādāja arī virsstundas?), kas paredz, ka jau no 2019. gada ar prostitūciju varēs nodarboties tikai no 25 gadu vecuma. Tas nozīmē, ka persona par prostitūtu varēs kļūt tikai pēc 25 gadu sasniegšanas (kur tad liks visas mazgadīgās? Cietumā?). Arī izmantot prostitūtu varēs tikai pēc 25. dzimšanas dienas (kā tad būs ar slaveno - tēvs aizved dēlu pie meitām, lai zina kā TAS darāms? Šādi mēs demogrāfiju diez vai uzlabosim!). Tāpat kā iepriekš ar prostitūciju nevarēs nodarboties tam nepiemērotās vietās (piemēram, izglītības iestāžu tuvumā) (pie Saiemas un IeM gan drīkstēs) un savu miesu pārdot nevarēs prostitūtas, kuras nebūs veikušas medicīnisko pārbaudi (vai tad tas jau tā nav pašlaik?).

Ja prostitūcijā tiks pieķertas personas, kuras ar to nedrīkst nodarboties, viņām draudēs naudas sods no 150 līdz 1000 eiro (vai arī jāatstrādā, skat. video iepriekš). Varēs izsprukt cauri arī tikai ar brīdinājumu (nu ko mēs teicām - atstrādājot!). No bargā naudas soda varēs izvairīties personas, kuras labprātīgi izies sociālās korekcijas un rehabilitācijas kursus (organizēs Iem vai LM?), LTV raidījumam „4. studija” pastāstīja Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vadītājs Arnis Jurševics.

Šo kursu mērķis ir pāraudzināt prostitūtas, lai viņas vairāk nenodarbotos ar miesas pārdošanu, un seksa pircējus sociāli rehabilitēt, lai viņiem dzīvē ieaudzinātu citu vērtību sistēmu (kā viņi to grasās iemācīt?).

Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta 8. pantā „Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi personām, kuras nodarbojas ar prostitūciju” teikts: „Sociālās rehabilitācijas veidu, apjomu, saturu, pakalpojumu saņemšanas nosacījumus, piešķiršanas kārtību un prasības sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējam nosaka Ministru kabinets (kungiem ar laikam sagribējies izklaižu)”. Tāpat 9. pantā „Uzvedības korekcijas programmas personām, kuras izmanto prostitūciju” rakstīts, ka arī šīs programmas saturu, kurā stāstīs „par dzimumu līdztiesību, veselību un morāli, kā arī cilvēku ekspluatācijas formām, un prostitūcijas būtību un sekām” noteiks valdība (gribētos jau zināt cik viņiem pašiem tas viss ir skaidrs).

Šo programmu īstenošanai no valsts budžeta 2019. gadā vajadzētu tērēt 206 371 eiro, bet 2020. gadā jau 263 324 eiro programmās „Sociālās rehabilitācijas valsts programma” un „Labklājības nozares vadība un politikas plānošana”.

Lai uzrunātu potenciālo kursu apmeklētājus Iekšlietu ministrija nolēmusi izveidot mobilās grupas, kas dotos uz prostitūtu pulcēšanās vietām (ar džipu par 200 tūkstošiem), un tur mēģinātu sarunāt potenciālos pāraudzināmos (ja nu nesanāks, būs jāatstrādā brīdinājums) , skaidroja Jurševics.

 

Autors: acgarni.com

Avots: jauns.lv

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page