top of page

Valsts policijas vajadzībām par nepilniem 420 000 eiro NEDRĪKST IEGĀDĀTIES sešas jaunas automašīnas


spoki.tvnet.lv

Laikam kaut ko līdzīgu (kā fotogrāfijā) nolēmuši iegādāties arī mūsu kārtības sargi, jo ieplānojuši iepirkt veselus sešus brīnumus uz riteņiem par, mūsuprāt, kosmisku cenu - vidēji 70 000 eiro par auto. Sarakstā kurš publicēts atsaucoties uz ziņu aģentūras LETA vēstīto, summas par katru no brīnumiem ir atšķirīgas un pati lielākā no tām ir nepilni 200 000 eiro par paaugstinātas jaudas un caurgājības vieglo pasažieru automašīnu taktiskās grupas transportēšanai ar speciālu aprīkojumu! To piegādāšot uzņēmums ""Inchape Motors Latvia''.

Šis uzņēmums ir tādu, salīdzinoši ekskluzīvu, auto ražotāju, kā BMW, Jaguar un Land Rover oficiālais dīleris Latvijā. Acgarni.com nolēma mazliet papētīt uzņēmuma cenu piedāvājumu pašiem ekskluzīvākajiem spēkratiem ar labāko iespējamo standarta komplektāciju. Protams, jāņem vērā, ka Valsts Policijas taktiskās grupas darbs ir samērā specifisks un bez elektriskajiem sēdekļiem ar atmiņu un līdzīgām ekstrām šeit nevar iztikt nekādi.

Sāksim ar BMW apvidus auto. Domājams, ka X1, X2 un citi salīdzinoši mazie modeļi šeit nebūs derīgi. Tādēļ uzreiz pāriesim pie vismaz X5, vai pat X6 modeļiem. Un nekādi nīkuļi šeit arī nederēs, tādēļ uzreiz skatīsimies uz pašiem dārgākajiem un jaudīgākajiem modeļiem ar burtiņu M. Tātad, BMW X5M jauns maksā 126 150 eiro, savukārt BMW X6M maksā 129 200 eiro. Protams, pie lielas gribēšanas papildaprīkojumā ir iespējams iztērēt vēl vismaz tik pat, taču vai tiešām kas tāds būtu vajadzīgs šajā gadījumā?

Otrs no dārgā gala šajā kompānijā noteikti ir Land Rover, kuru lielākais un dārgākais modelis Range Rover Autobiography cenās sākas no 122 000 eiro! Un atkal jau, vai tiešām šāds ekskluzīvs spēkrats būtu nepieciešams taktiskajai grupai?

Protams, mēs apzināmies, ka ne jau šie modeļi un ne par šīm cenām būs tie, kuri tiks iepirkti. Taču šo salīdzinājumu izveidojām, lai parādītu, ko iespējams nopirkt par tādu, mūsuprāt nesakarīgi kosmisku cenu. Un kas tad paredzēts tajā papildaprīkojumā? Lampiņas ar signāliņu un lāpstiņa ar sāls maisiņu bagāžniekā? Vidējā džipa cena ir zem 100 000 eiro. Tas, protams, neskatoties uz ekskluzīvajiem. Ko viņi tur helikoptera nosēšanās laukumu uz jumta ieplānojuši par atlikušajiem 100 000 eiro?

Vai tikai nav tā, ka cenas ir daudzkārt uzpūstas un starpība jau veikli ieslidināta kādam kabatā? Jo tā taču pēc nostāstiem šis bizness ar valsts iepirkumiem arī darbojas. Šokē tikai tas, ka apjomi un acīmredzamā nekaunība ar katru gadu tikai pieaug. Lai gan, mūsuprāt, tas ir raksturīgi, jebkurai stagnējošai un degradējošai sistēmai. Kā saka - zivs pūst no galvas, bet pakāpeniski puvums nonāk arī līdz astei.

 

Autors: acgarni.com

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page