top of page

Kratīšanās laikā Pierīgā nograndis sprādziens, kurā VAINOJAMS policists


spoki.tvnet.lv

Jau VP paziņojuma teksts vien sasmīdināja. Cienījamie VP darboņi - sprādzienbīstamas lietas nebūtu īsti vēlams kratīt. Bet, ja nopietni, vai tiešām cietušais policists rīkojās savas kompetences un pilnvaru ietvaros? Vai uz šādām ''kratīšanām'' tomēr nebūtu jāizsauc speciālisti, kuri tad arī spētu profesionāli un nekaitīgi izņemt minētos priekšmetus, lai tos varētu tālāk pievienot kriminālprocesa materiāliem?

Stipri šaubāmies, vai tiešām ierindas izmeklētājs spēj adekvāti izvērtēt bīstamības pakāpi un pieņemt attiecīgus lēmumus. Rezultāts - visai bēdīgs. Paldies Dievam vēl ne traģisks. Ir nācies bieži dzirdēt par to kā ''profesionālie'' izmeklētāji savas nezināšanas dēļ sabojā visus pierādījumus. Līdz tādam līmenim, ka ekspertiem pēc tam neko vairs nav iespējas izdarīt. Bail pat iedomāties, kas notiktu, ja šāds izmeklētājs ''kratītu'' kādu krietni nopietnāku sprādzienbīstamu objektu. Par nezināšanas rezultātā iznīcinātajiem lietiskajiem pierādījumiem nemaz nerunājot. Un nereti šo pierādījumu trūkuma dēļ vai nu nākas palaist vaļā noziedznieku, vai arī iesēdināt kādu, kuram visvieglāk to visu piešūt.

Vislielākais paldies par to, protams, ir jāsaka bijušajai Iekšlietu ministrei Lindai (Abu Meri) Mūrniecei, ar kuras gādību tika likvidēta Policijas Akadēmija. Līdz ar to pašreiz plūcam šī nesavtīgā darba augļus. Ierindas izmeklētājs apgūst, piemēram, pierādījumu vākšanu un nostiprināšanu tikai uz papīra. Rezultātā, nonākot notikuma vietā viņš ne tikai mēdz iznīcināt pierādījumus (nezināšanas dēļ), bet arī apdraudēt sevi un citus. Kā tas spilgti redzams šajā gadījumā.

 

Autors: acgarni.com

Avots: jauns.lv

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page