top of page

Sex&Drugs&Rock&Roll - policistu stilā


geeksofdoom.com

Jāatzīst, ka tas ir bēdīgi. Jo acgarni.com sāk samērā strauji zaudēt savu aktualitāti. Ja veidošanas brīdī pamatdoma bija jebkuru ziņu sagriezt kājām gaisā, jo valdošie mums gluži vienkārši atļāvās rupji melot (ne vienmēr, taču vēl gada sākumā varēja trīs četrus rakstus dienā uzrakstīt), tad pašreiz jau nekautrējoties saka kā ir. Diemžēl, mērķis ir sasniegts tikai daļēji. Mums ir sākuši teikt patiesību un neviens vairs pat negrasās kautrēties vai ko slēpt. Pirmrindnieki šajā meļu sarakstā ir mūsu tiesībsargājošās institūcijas. Un nu jau katru dienu sanāk rakstīt tieši par viņiem. Nepietiek, ka tur savas ''točkas'', kurās tirgo tālāk citiem likumpārkāpējiem konfiscēto nelegālo alkoholu un cigaretes, ka netiek sodīti par atklātiem dienesta pārkāpumiem, kuru rezultātā iestājas cilvēka, patiesībā jau bērna nāve. Un vadībai viss tas ir zināms. Viss esot kārtībā. Lielākā daļa tā nedarot, par to viņi esot pārliecināti. Kā tad. Tikai viens neliels bet. Pēdējā laikā skandāli saistībā ar vienu vai otru policijas un tiesībsargājošo struktūru parādās kā sēnes pēc lietus. Pat ne pa dienām vai nedēļām. Pa stundām. Vai tas cienījamajam ģenerālim neliek ne par ko aizdomāties?

Tas, ka paši policisti nereti smēķē nelegālās cigaretes, kuras konfiscē vēl būtu tikai puse bēdas. Lai gan arī nepieļaujama likuma aizstāvim. Nu jau sistēma degradējusi tiktāl, ka paši tirgo. Taču pašu policistu iesaistīšanās prostitūcijā nu gan ir kaut kas. Par kādu morāli un ētiku, pienākuma apziņu un tamlīdzīgi vēl šeit šļupst ģenerālis? Publiskajā telpā, sevišķi pie ziņām, kuras nav glaimojošas pašiem kārtības sargiem, bieži parādās informācija, ka cienītie nereti paši izmanto ''daiļavu'' pakalpojumus. Un stipri apšaubāms, vai viņi par to arī samaksā. Algas taču esot niecīgas. Tātad faktiski, šie kārtības sargi nenodarbojas ne ar ko citu, kā atklātu sutenerismu. Kā jau jebkura sistēma, arī šī ir turpinājusi ceļu degradācijas virzienā. Un ko gan gudrinieki ir izdomājuši? Viņi šos savus sutenerisma pakalpojumus ir faktiski legalizējuši. Nosaucot tos par ''kontrolpirkumiem''! Tad nu ar dāsnu vadības atļauju ''labākie un iztapīgākie'' dodas faktiski bezmaksas seksa tūrēs. Pretīgi, lai neteiktu vairāk. Un visvairāk jau pretīgi ir šo policistu sievām un draudzenēm. Lai gan, kuru gan tas satrauc. Galvenais, ka naudu mājās atnes. Un vienalga, ka daļa no tās nāk no kontrabandas, daļa no sutenerisma.

Reiz kāds paziņa stāstīja, ka ietrāpījis vienā smagā kriminālprocesā par liecinieku. Nu tad pratinātāji arī viņam esot uzbrūkoši jautājuši: ''Nu ko. Un pie mau..ām arī noteikti gāji?" Uz ko paziņa atbildējis, ka viņš nemēdzot piekopt šādas izklaides. Sevišķi, ja viņam ir attiecības. Uz ko policisti bez kautrēšanās atbildējuši: ''Kā tad. Mēs arī esam precēti un mēs pie viņām ejam. Ne..irs vecīt, noteikti, ka ej!'' Toreiz liecinieks nodomājis, ka tas viss ir tikai blefs. Ka Rīgas reģiona labākie izmeklētāji ar laulību gredzeniem rokās neko tādu noteikti nedara. Izskatās, ka viņš tomēr par zemu novērtējis šos varoņus.

Un šeit nav lielas starpības vai to dara pašvaldības policisti, vai VP darboņi ar tiesneša sankciju. Pie tam, iedomājieties situāciju. Tiesneša sankcijas patiesībā nemaz nav. Bet to jau nav jāsaka. Var taču notēlot, ka pieķerta daiļava ir, bet nu sakarā ar viņu tuvajām attiecībām ''kaut ko izdomāsim''. Rezultātā var vēl naudiņu paprasīt no izklaides vietas īpašnieka lai ''sakārtotu lietas''.

Variācijas var būt daudz un dažādas, taču viens nu ir skaidrs. Mūsu policistu un viņu priekšniecības morāles un ētikas normas ļoti tālu atpaliek, vai pat ir diametrāli pretējas tām, kuras par likuma garu nodēvējis Saeimas deputāts A. Judins.

 

Autors: acgarni.com

Avots: lsm.lv

 


Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page