top of page

Sociālā šizofrēnija Putina un Lemberga gaumē (video)


oliverseverts.wordpress.com


Interneta plašumos uzskrējām virsū kādam visnotaļ interesantam video, kurā Krievijas pensionāres ar plastmasas šampanieša glāzēm rokās dedzīgi izklāsta savu atbalstu esošā Krievijas prezidenta Putina kandidēšanai uz prezidenta amatu 2018. gada vēlēšanās. Video savā Facebook profilā ievietojis lietotājs Александр Тверской. Pats par sevi jau šis video nevienu īpaši neizbrīna, taču nevilšus atgādina arī par pagājušajā nedēļā publicētā pašmāju politiķu novērtējuma rezultātiem. Atgādinām, ka pirmajā vietā ar 60% sabiedrības atbalstu bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Prezidenta kritizēšanai šoreiz klāt neķersimies (viņam sirds vāja), lai gan šī popularitāte, mūsuprāt, ir skaidrojama ar to pašu ar ko ir izskaidrojama arī kaimiņvalsts prezidenta popularitāte.


Viņam seko divu pilsētu mēri. Viens oficiālais un viens neoficiālais. Tikai apgrieztā secībā. Otrais ir Ventspils mēra pienākumu izpildītājs Aivars Lembergs ar 23%.





Savukārt trešajā vietā atrodās Rīgas mērs ar 19,7%





Katrs Latvijas iedzīvotājs pats var izdarīt secinājumus, ticēt šiem rezultātiem vai neticēt. Pieņemt tos vai nepieņemt. Taču mūsuprāt, savādāk kā par sociālo šizofrēniju šo fenomenu nosaukt nevar. Vēl varētu minēt tādu terminu kā mazohisms.

Taču interesanta mums šķiet cita tendence. Pēc visa spriežot, pastāv kāda tehnoloģija, ar kuras palīdzību tiek panākts šāds efekts. Un ir arī zināmas līdzības. Proti, ja no politiķa ''uztaisa'' cietēju, tad ir iespējams panākt zināmu atpazīstamību. Ne lielu, bet tomēr lielāku par vidējo. Latvijas topa līderis prezidentūras pirmssākumos izraisīja līdzjūtību vēlētājos ar savu sirdskaiti. Otrās vietas ieguvējs tiek ''nepatiesi (viņaprāt) apvainots'' smagos finanšu noziegumos. Savukārt bronzas medaļnieks saļima skrienot maratonu un ilgi ārstējās, lai tiktu atpakaļ uz pekām.

Kā jau minējām, secinājumus izdarīt var katrs pats. Mēs tikai ceram, ka kādā mirklī netiks sperts arī nākamais solis savas popularitātes celšanā. Jo tad, Latvijas kā demokrātiskas valsts izredzes tādai arī palikt saruks līdz tam pašam minimumam, kādas tās patreiz ir kaimiņvalstī. Un tendences jau ir manāmas. Venstpils mēra pienākumu izpildītājs nereti tiek asociēts ar stingro roku. Neliekas kaut kas ļoti tuvs arī patreizējam Krievijas modelim?

Bet nu gan atslodzei. Krievijas sociālās šizofrēnijas piemērs. Autors FB kontā pierakstījis klāt šādu anotāciju: ''Строго 18+. Детей, беременных, слабонервных уберите от экранов'' (tikai 18+, bērnus, grūtnieces un cilvēkus ar vāju nervu sistēmu lūdzu neskatīties). Nevaram nepiekrist.




 

Autors: acgarni.com

 



Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page