top of page

Igauņu alkotūristi un Latvijas izdzīvošanas tūristi

gizmodo.com

Nākamā gada 24.februārī - Igaunijas Republikas dibināšanas gadadienā - simtiem igauņu demonstratīvi dosies uz Latviju, vēsta kaimiņvalsts "Delfi". acgarni.com iesaka Latvijas simtgadi atzīmēt ar braucienu uz Igauniju un Lietuvu pēc lētākās pārtikas. Ar saukli: ''Mainām Igaunijas VID, valdību, parlamentu un nodokļu sistēmu, pret lēto Latvijas šņabi!'' Maz ticams, ka brāļu tauta uz to piekritīs, bet - mēģināts nav zaudēts!

Simtiem igauņu organizētā autokolonnā braukšot Latvijas virzienā - tieši šāda demonstratīva akcija ieplānota Igaunijā, kur apmēram 1400 cilvēku jau pauduši piekrišanu tajā piedalīties. Vai Latvijas iedzīvotāji maz būtu spējīgi uz līdzīgu solidaritāti? Atbilde ir - nē, nebūtu gan!

Igaunijas "Facebook" lielu atsaucību guvis uzsaukums "Kõik koos Lätti!" - jeb Kopā uz Latviju!, atsaucoties uz radio EER, ziņo arī citi kaimiņvalsts mediji.

Iniciatīvas autors ir Tāvi Leppiks. Viņš EER stāsta, ka sākotnēji domājis sapulcināt tikai ap 100 aktīvistu, taču tad izbraukt gribētāju skaits jau sasniedzis 500, un pēc virālā vēstījuma feisbukā - jau 1400 cilvēku. Trešdienas rītā šo pasākumu kā sev interesantu feisbukā atzīmējuši jau 7500 vietnes lietotāju.

Kā pauž Leppiks, šāda pasākuma mērķis ir parādīt Igaunijas likumdevējiem iedzīvotāju attieksmi pret pašreizējo valsts nodokļu politiku. Lielākoties protests nozīmē neapmierinātību ar akcīzes nodokļa celšanu alkoholam. Viņš arī atzina, ka pagaidām no uzņēmējiem nav dzirdējis vēlmi prombraukšanas akciju finansēt, taču naudas palīdzību piedāvājuši brīvprātīgie no Pērnavas, Tallinas un Sāremā. Skumji ir šo lasīt, bet kāds gan ir sausais atlikums. Vienalga, vai merkantīlu mērķu vadīti, vai cēlu, bet kaimiņzemes valdošie izrāda rūpes par savas tautas veselību. Nevienam nav noslēpums, ka alkohola lietošana nav diez ko veselīga. Nu tad šā vai tā bet igauņu politiķi to cenšas ierobežot. Pilnīgi pretējais ir vērojams Latvijā. Padomājiet, cik gan svarīga ir tautas veselība mūsu varas vīriem un sievām. Mīļie latvieši - mūsu valsts pārvalde ne tikai vēlas jūs nodzirdīt, bet, lai paātrinātu efektu vēl pie viena atstāt bez pārtikas. Vai tā jau nav apzināta kaitniecība un valsts suverenitātes graušana? Bet politiķi noteikti tūlīt sāks apgalvot, ka šāds igauņu alkotūrisms noteikti pamatīgi uzsildīs to ''veco, sastāvējušos un nu jau smirdošo zupu'', par kuru gribi negribi jānodēvē Latvijas ekonomika.

 

Autors: acgarni.com

Avots: jauns.lv

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page