top of page

Mirušās studentes lietā policija NEatmet vardarbības versiju (video)


memecenter.com

Valsts policija ATMETUSI versiju par vardarbību, izmeklējot pirms mēneša mirušās 19 gadu vecās studentes Sintijas Bāliņas nāves apstākļus. Kā tad! Sākotnēji tika izvirzītas visfantastiskākās versijas! Lūk citāts no policijas preses pārstāves teiktā uzreiz pēc tam, kad Sintija tika atrasta: ''Par meitenes nāvi ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas, kas paredz sodu arī par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu, spīdzināšanu vai palīdzības nesniegšanu jūrā cietušajam.'' Tiek pārbaudīti pašnāvības vai nelaimes gadījuma apstākļi. Nez kādēļ meitenes tēvs domā savādāk!

Pazudusī jauniete tika atrasta mirusi mežā Mangaļsalā; meklēšanā bija iesaistījusies gan ģimene, gan brīvprātīgie. Bet ne policija! Bāliņas ģimene uzskata, ka policija lietu izmeklē pārāk lēni, tāpēc apstākļu pārbaudei piesaistījusi Rīgas detektīvu aģentūru. Ne tikai lēni bet arī absolūti diletantiski. Tas top skaidrs noskatoties sižetu.

23.novembrī topošā žurnāliste Sintija devās uz augstskolu kārtot angļu valodas eksāmenu. Mājās viņa nepārnāca. Mamma uztraukta ziņoja policijai. Nākamās dienas vakarā kāda sieviete Mangaļsalas ielā atrada Sintijas somu. Vēl pēc divām dienām līdz ar “bezvēsts.lv” brīvprātīgajiem ģimene turpināja meklēšanu, un tētis meitu atrada mirušu.

Uz Sintijas nāves vietu izbrauca izmeklētāji, arī kriminālpolicijas vadība. Protams, mūsu izmeklētājiem jau visu jāpasniedz uz paplātes, jo viņi paši NEKO nedara! Izvirzīja versiju gan par pašnāvību, gan vardarbību. Nedrīkst piemirst arī par palīdzības nesniegšanu jūrā cietušajiem! Tagad, mēnesi pēc notikušā, ģimene nav ne soli tuvāk izskaidrojumam, kāpēc Sintija mira. Sintijas mamma Marika Bāliņa stāstīja, ka sadarbība ar izmeklētājiem nevedoties. Protams, paši gudri! Izmeklētāji taču zina visu! Ko tur kādi radi var pateikt viedajiem kārtības sargiem?

“Mums bija tiesības zināt kriminālprocesa numuru, mums neteica. Kas ir uzraugošais prokurors, neteica. Daudzas liecības, ko gribējām sniegt, telefona numurus - tāds nihilisms -, teica, ka tas nav vajadzīgs.” - stāstīja Marika Bāliņa. Tas nav nihilisms. Tas ir VP, prokuratūras, vēlāk būs arī tiesa, noziedzīgais darba stils!

Tāpēc ģimene vērsusies pie privātdetektīva, jo uzskata, ka policija strādā pārāk gausi. Detektīve Olga Zeļika brīnās, kāpēc Sintiju uzreiz nemeklēja vietā, kur garāmgājēja atrada viņas somu. Kāpēc policija somu atdeva ģimenei un pēc tam atkal atņēma, attopoties, ka tas ir pierādījums. Viņa redz vairākus procesuālus pārkāpumus. Tāpēc, ka stulbi? Tas, protams, ir tikai mūsu minējums.

“Viņa meklēšanā, vienkārši atdod somu… Kā to var darīt? Procesuāli tas ir nepareizi. Kādas domas bija izmeklētājam? Toričelli tukšums! Tur domu nemēdz būt! Pēc tam, kad 26. novembrī, kad atrada līķi, tad to somu izmeklētāji paņēma atpakaļ. Es atvainojos, tur jau ir citi pirkstu nospiedumi. No vecākiem. Tā vispār nedrīkst būt procesā!” norādīja Zeļika. Nedrīkst, bet ir! Un labi, ka vecāki laikus sacēluši brēku, citādi var sanākt tā, ka uz somas atrastu viņu ''pirkstiņus'' un padarītu par vainīgiem slepkavībā. Uz to mūsu policisti ir dikti naski. Kārtējais acgarni.com minējums. Bet ka tikai nu tāds arī nebija mērķis ar to atdošanu un savākšanu pēc tam. Jo reāli VP nav pat nojautas, kas tur ir noticis?

Notikušais ar somas atdošanu ir pārkāpums, piekrīt Ziemeļu policijas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Norberts Trepša. Nesaprašanās radās tādēļ, ka somu atdeva pašvaldības policijai, bet Sintiju meklēja Valsts policija. Mūsuprāt Norbert, maksimums ko Jūs drīkstētu darīt ir filmēties viena pazīstama lielveikala reklāmas klipos, kā vīrietis ar tādu pašu vārdu, kurš joprojām dzīvo pie mammas. Ir pat zināma vizuāla līdzība starp šiem personāžiem!

“Komunikācijas trūkums starp divām iestādēm! Tā nedrīkstētu būt!” uzsvēra Trepša.

Taču to, ka tiek darīts par maz, Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks kategoriski noraida. Tieši daudzās izmeklēšanas darbības arī palīdzējušas saprast, ka meitene nav mirusi vardarbīgā nāvē. Kā tad! Pastāstiet lūdzu par šīm sarežģītajām ekspertīzēm. Sevišķi jau par to palīdzības nesniegšanu jūrā cietušajiem!

Viņš atklāja, ka šobrīd ir divas versijas - vai tā ir pašnāvība vai nelaimes gadījums. Pareizi! Nekas nav jādara, lietu var slēgt, ķeksīti ievilkt un prēmiju saņemt. Kādēļ gan tēvs stāsta ko citu? Un kas notiks ar tēvu, ja viņš turpinās ''rakties'' zem šīs lietas? Piedraudēsiet ar mājieniem, ka viņu pašu padarīs par slepkavu? Tas būtu īsti VP stilā!

“Vardarbība šobrīd atkrīt! Tika veikts nozīmīgs izmeklēšanas darbību kopums, kas apliecina, ka vardarbība nav bijusi,” sacīja policijas pārstāvis. Pakomentējiet to kopumu! Gudri runāt jau cienījamais policists ir samācīts, bet kā vēlāk izrādīsies, diez ko gudri tomēr neizklausās.

Taču visprecīzākās atbildes sniegs ķīmiskā ekspertīze, kuras rezultāti gaidāmi nedēļas laikā. Visticamāk, jau ir izdomāts. Narkotikas vai kas tamlīdzīgs! Tiek analizēts arī Sintijas datora saturs un interneta sarakste. Uz šo viņi ir faķīri! Piemērs, kurš jau kļuvis par anekdoti programmētāju aprindās. Kādā ar šo lietu nesaistītā tiesas spriedumā atrodams šāds teksts: ''Lietā noskaidrots, ka Apsūdzētās dzīvesvietā reģistrētais internets nav bezvadu, līdz ar to pilnīgi izslēdzama iespēja, ka datoram bez atļaujas varētu pieslēgties cita persona.'' Jautājumi ir? Vada pieslēgums izslēdz iespēju piekļūt no ārpuses? Tādi redz` mums tie speciālisti! Policijā uzsver, ka mirusī dzīvojusi vairāk virtuālajā, ne reālajā pasaulē, un tas ir bīstami.

“Kā mēs dzīvojam ģimenē? Ko mēs gribam redzēt no sava bērna? Vai gribam iedot iespēju komunicēt tikai slēgtā interneta vidē? Vai ar dzīviem cilvēkiem? Šim bērnam šādas komunikācijas nebija. Bija komunikācija tikai interneta vidē. Padomāsim par to, vecāki,” aicināja Norberts Trepša.

Procesa numurs vecākiem ir izsūtīts, un jau tuvākajā laikā arī viņus uzklausīs policijā. Taču atbildes uz jautājumu, kā un kāpēc mira studente, visticamāk, būs tikai pēc pusgada, kad pabeigs datora ekspertīzi. Šīs dziļi filozofiskās atziņas policijas darbonis gan varēja paturēt pie sevis. Ne par to viņam algu maksā. Un melst niekus publiskajā telpā nevajadzētu. Kā gan jauna, skaista deviņpadsmit gadīga studente var dzīvot tikai virtuālajā telpā? Viņa katru dienu brauc uz augstkolu, tiekas ar kursa biedriem, runā ar viņiem. Jebšu VP rīcībā ir ''neapgāžami pierādījumi'' tam, ka meitene ēdnīcā sūtījusi SMS kursabiedram ar lūgumu lai padod sāli? Cik var muldēt? Šī VP episkā filozofēšana jau sāk apnikt. Atgādināsim tikai to, kā ķenerālis Ģuzis pēc mazā Ivana atrašanas Liepājā (kur VP atkal neko nebija izdarījusi) paziņoja: ''Viņš dzīvoja viens un nomira viens!'' Vai arī šoku par to, ka līdzcilvēki nemanīja traģēdiju Dobelē šī gada sākumā, lai gan policijas iecirknis bija 200 metru attālumā un paši policisti dažas dienas pirms tam arī apmeklējuši konkrēto māju, jo atradušies izsaukumā. VP nevis vajadzētu visā vainot sabiedrību, bet sākt beidzot reāli strādāt, lai kaut vai atstrādātu to, par ko jau tagad saņem algu. Un nevajag čīkstēt par mazajām algām utt. Nopelniet sākumā to pašu un tad čīkstat. Šādos brīžos tiešām gribas teikt: ''Kura govs nu būtu māvusi''...

 

Autors: acgarni.com

Avots: lsm.lv

 


Related Posts

See All
Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page