top of page

Ka tevi deviņi Viņķeļi?



Šodien plānots kustības ''Par'' kongress, tādēļ nedaudz pievērsīsim uzmanību šīs partijas personālsastāva īpatnībām. Kā vēsta portāls pietiek.com,  tad zināmas īpatnības tieši partijas sastāvā tomēr ir novērojamas. Kā izrādās, tad partijas biedru starpā sastopama vesela ģimene. Ģimene, kura līdz šim politikā un publiskajā telpā prezentējusi visai neviennozīmīgi. Viennozīmīgi skaidrs ir tikai viens - lielāku liberāli un visa veida minoritāšu aizstāvi kā Ilzi Viņķeli būs pagrūti atrast. Taču pārējie ģimenes locekļi ne ar ko dižu gan nav izcēlušies. Ja to tā varētu teikt. Vismaz ne politiskajā kaujas laukā.

Taču pirms sākam uzjautrināt lasītājus ar šīs ģimenes sasniegumiem, piemēram, alkohola vai citu apreibinošo vielu lietošanā, gribam vēl nopietni vērst Jūsu uzmanību uz citu mūsu novērojumu. Pirms nepilniem trīsdesmit gadiem atjaunojot šo valsti atjaunojās it kā daudzpartiju sistēma. Taču jau drīzā nākotnē kļuva skaidrs, ka šī sistēma nedarbojas (politikā joprojām iesaistās ļoti mazs skaits valsts iedzīvotāju) un partijas faktiski ir kļuvušas par tādu kā ekonomisko interešu klubiņiem. Taču šķiet Viņķeļu ģimene konsekventi nolēmusi iet vēl tālāk. Pārveidojot partijas par nu jau ģimenes klanu organizācijām. Cik tas ir vai nav bīstami demokrātijai un tiesiskumam katrs var spriest pats. Mūsu uzdevums bija tikai norādīt uz šo tendenci.

Taču tagad uzjautrinošākā raksta daļa. Pareizāk atgādinājums ar nelielu šoka momentu. To, ka mums ir reiz bijis tāds politiķis, kā Pēteris Viņķelis zina jebkurš, kurš vairāk vai mazāk sekojis līdzi politiskajiem procesiem.

Taču diez vai visi vairs atcerās viņa ''izpildīšanos'' esot Rīgas domes deputātam. Atgādinām.



Par pašu Ilzi jau arī ir ko teikt, bet domājam, visu izteiks šis video:


Taču visvairāk ''kokā uzdzen'' tieši Viņķeļu atvašu vēlme iesaistīties politikā. Tādēļ nolēmām  vismaz par vienu no tām atgādināt. Skatieties tauta - Jūsu topošie vadoņi ir šādi:


Domājam, ka šis apkopojums vien ir pietiekams, lai stipri padomātu pirms iet balsot par šo partiju oktobrī gaidāmajās vēlēšanās. Un nedrīkst aizmirst - vismaz viena persona - Ilze stāv un krīt par LGBT tiesībām, Stambulas konvenciju un citiem liberālās rietumu pasaules ''labumiem''. 

 

Autors: acgarni.com

 


Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page