top of page

Trīs sivēntiņi pret deviņiem Viņķeļiem & co?


Delfi.lv

''Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), Kristīgi demokrātiskā savienības (KDS) un partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" (GKML) parakstījušas partijas apvienības līgumu, lai kopīgā apvienībā startētu 13. Saeimas vēlēšanās.''

 

Būtībā jau šāda ziņa ne ar ko īpašu nepārsteidz. Partijas sākušas pozicionēties, uzrunāt savu mērķauditoriju. Jau esam rakstījuši par trīs partiju apvienību (''PAR'', ''Latvijas Attīstībai'' un ''Progresīvie''), kuras izskatās grasās ieņemt oponenta lomu šai apvienībai. Taču ir dažas nianses, kurām mēs gan vēlētos pievērst lasītāju uzmanību.

Mūsuprāt, šīs būs pirmās Saeimas vēlēšanas atjaunotās Latvijas vēsturē, kurās vismaz viens no diskusiju jautājumiem būs visa veida LGBT un citu ''minoritāšu'' tiesību aizstāvēšana. Pats par sevi tas nav nekas nosodāms, taču vēršam uzmanību, ka ar šo jautājumu uz vēlēšanām savā septiņsvītrainajā karogā līdz šim neviens atklāti iet riskējis nebija. Acīmredzot, sāpe ir tik liela, vai pārliecība par savām spējām ieskaidrot ''tumsoņām'', savu patiesību ir pietiekama. Nu vai arī resursi ir krietni lielāki, tādēļ var vismaz pamēģināt nopirkt visu un visus.

Tas, ka cīņā gribēs iesaistīties arī kāds no pretēji domājošajiem politiskajiem spēkiem arī ir skaidrs. Taču jāatzīst, ka izredzes nav neko lielas. Kas liek aizdomāties, vai vājāka opozīcija ir labākais kas šajā gadījumā varētu notikt. Domājam, ka faktisko tautas vairākuma viedokli ir uzņēmušies aizstāvēt ne tie paši spēcīgākie un godprātīgākie ''Lāčplēši''. Kādēļ, katrs var spriest pats. Mums jau šķiet, ka vāju pretinieku uzvarēt ir ievērojami vieglāk, nekā spēcīgu. Un varbūt tieši tā arī šī spēlīte ir iecerēta patiesībā. Jo daudz ļaunāk ir tad, kad pretinieka nav vispār. Tad sanāk tāda pinjatas dauzīšana aizsietām acīm, tikai bez pašas pinjatas. Tādēļ domājam, ka visi LGBT un viņu draugi šobrīd sajūsmā berzē roķeles.

Vēl iezīmējās arī kāda cita nianse. Par tradicionālajām vērtībām grasās cīnīties mūsuprāt vecie zagļi, bet par netik tradicionālajām - jaunie. Lai vai atceramies kaut vai Mr. 20% (starp citu, gadus desmit, piecpacmit atpakaļ viņu sauca par Mr. 10% - inflācija), vai bijušo ekonomikas ministrijas valsts sekretāru, kura valdīšanas rezultātā, iespējams sabruka lielveikals Zolitūdē.

Ar šo gribam teikt, ka šis mums vairāk atgādina cīņas imitāciju, nevis cīņu un, kamēr to nespēsim saprast, domājams cīņu tomēr zaudēsim. Jo galu galā - uzdodiet sev jautājumu. Raksta fotogrāfijā ir redzami trīs kungi. Vienā no saitēm rakstā ir viena dāma ar visu savu famīliju. Abi pārstāv pretējās puses. Un kuram no viņiem Jūs uzticaties? Tā no sirds uzticaties? Atbildējāt. Mēs jā...

 

Avots: Delfi.lv

Autors: acgarni.com

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page