top of page

21. sērija. Vēl viena ''sistēmas skarto'' ģimene


Labdien.

Jau sākot veidot Å”o seriālu domāju - pienāks brÄ«dis, kad to nāksies pārdēvēt DAUDZSKAITÄ»A formā. Kāpēc? Te lÅ«k arÄ« skaidrojums: Gintas traģēdija jau NAV VIENÄŖGĀ! VarbÅ«t kāds sākotnēji domāja - čalis samÄ«lējies un cÄ«nās par savu mīļoto sievieti, kura, iespējams, tieŔām nav savu bērnu slepkava. Tas arÄ«, bet Ŕī nav vienÄ«gā Ŕāda traģēdija. Tā jau ir SISTEMĀTISKA problēma visā mÅ«su valstÄ«! Un Å”is - nākamais ''tiesiskuma deFektÄ«vstāstu'' seriāla stāsts to pierādÄ«s.

Nelaimes notiek ikdienā, no tām mēs izvairÄ«ties nevaram. Taču valstÄ« it kā ir radÄ«ts mehānisms, lai sodÄ«tu tos, kuri Ŕīs nelaimes izraisa. Tādējādi, preventÄ«vi Ŕīs nelaimes novērÅ”ot vai samazinot to skaitu. Bet vai tā tas tieŔām ir? Diemžēl jāsecina, ka nē. Manuprāt, Å”is mehānisms nefunkcionē. Pat otrādi - tas pats Ä¢ENERĒ Ŕīs nelaimes un noziegumus!

Kad medijos uzzināju par to, ka pazudusi Sintija, nodomāju - jāpaseko Å”ai lietai. Tas, ka mediji nerunās par vecu tantiņu vai onkulÄ«ti, kurÅ” pazudis kaut kur un kaut kad, man tāpat ir skaidrs. Bet ''pupi un asinis'' ir mÅ«sdienu mediju maize! Jauna, skaista, pazudusi..., tas ir Ä«stais stāsts, kuru MDL (masu dezinformācijas lÄ«dzekļi) var pārdot! IekŔēji uzreiz sajutu ka Å”im stāstam bÅ«s kāda saikne arÄ« ar manu un Gintas stāstu. Kad vēl noskaidroju, ka iespējams, lietu policija (pēc mums jau zināmās analoÄ£ijas) "sien" Sintijas mātei, man jautājumu vairs nebija. Bija steidzami jātiekas ar Ä£imeni un jāmēģina novērst iespējamo nelaimi. Lieta tāda, ka esmu novērojis nelāgas sakritÄ«bas. Ja mÅ«su ''godprātÄ«gie'' tiesÄ«bsargi saprot, ka lieta ir smaga un to bÅ«s grÅ«ti atŔķetināt, viņi nolemj vērsties pret to, kurÅ” ir visvairāk cietis - kuru visvieglāk ietekmēt un kurÅ” vismazāk spēj sevi aizstāvēt. Å oreiz abos gadÄ«jumos tā bija MĀTE - cilvēks, kurÅ” zaudējis sev visdārgāko - savu bērnu. Ginta zaudēja divus, Sintijas mamma - vienu. Abas zaudēja savus bērnus.

Ja tolaik, kad notika nelaime ar Gintu man bÅ«tu bijusi Å”odienas pieredze, iespējams viņa patreiz neatrastos tur kur atrodas - sistēmas NOTIESĀTA uz 20 gadiem cietumā. Tādēļ sazinājos ar Sintijas Ä£imeni un izstāstÄ«ju viņiem savas domas. Kā vēlāk izrādÄ«jās, to uzzināja arÄ« tie tur. Tie, kas jau cÄ«tÄ«gi rakstÄ«ja ''lietu'' uz miruŔās meitenes mammu! Tātad izsekoja gan viņu Ä£imeni, gan mani. Pēc Ä£imenes stāstÄ«tā, tas bijis redzams lietas materiālos. ArÄ« advokāti ir redzējuÅ”i Å”os materiālus un izkonspektējuÅ”i tos. Daļa no lietas materiālos atrastā atspoguļota arÄ« Å”odien publiskojamajā treilerÄ«. Bet tad, ap to laiku kad mēs satikāmies, izmeklētāji pēkŔņi pārtrauca māti vainot. Un nedomājiet ka mēģinu Å”eit pucēt savas spalvas. Tā tas viss patieŔām notika. Iespējams, saprotot ka Å”oreiz tik viegli vis nebÅ«s, izmeklētāji pārtrauca Å”o ieplānoto un jau uzsākto noziegumu pret Sintijas māti. Bet bija jau sapinuÅ”ies situācijā, un "izlieto Å«deni sasmelt" vairs nebija iespējas. Tad sistēmā tika pieņemts neveikls lēmums - lietas steidzama izbeigÅ”ana ar vēl trulāku skaidrojumu - ''nelaimes'' gadÄ«jums. Par Å”o ''nelaimes'' gadÄ«jumu tad arÄ« bÅ«s Å”is stāsts.

P.S. domāju pēc Ŕī treilera noskatÄ«Å”anās visi sapratÄ«s, ka acgarni.com nu jau vairs nav veidots tikai ar mērÄ·i aizstāvēt konkrēti vienu Gintu vien. Tagad tas tiek veidots kā platforma, lai cilvēki kuri ir reāli cietuÅ”i un joprojām cieÅ” no sistēmas un dienestu noziedzÄ«bas, varētu IZKLIEGT savu sāpi. Ne tikai - apkopot sistēmas noziegumus un atmaskot tās darbÄ«bas. Bez noklusējumiem, izkropļojumiem un izpuŔķojumiem no MDL (masu dezinformācijas lÄ«dzekļu) puses. Tie, kuri uzskata ka "mani jau tas neskars" - ir potenciālā riska grupā! JÅ«s domājat ka Ginta un es zinājām kādu nelaimi mums bÅ«s jāpiedzÄ«vo? JÅ«s domājat ka Sintija dodoties no rÄ«ta uz eksāmenu augstskolā zināja ka mirs? Protams, ka nē. Neviens nav pasargāts no nelaimes. NEVIENS! Bet patreiz nav pasargāts arÄ« no sistēmas nelietÄ«bām!

Å Ä« projekta uzturÄ“Å”ana prasa ne tikai nepārtrauktu uzmanÄ«bu, izlÅ«ka cienÄ«gas iemaņas un sekoÅ”anu visam kas notiek. Tā prasa arÄ« finansējumu. Un man Å”ai situācijā nav ne laika, ne iespējas strādāt algotu darbu. Nemaz nerunājot par sagrauto biznesu atjaunoÅ”anu. Sistēma to sagrāva un atjaunot neļaus. Tādēļ acgarni.com mājaslapā ir ievietota poga ar uzrakstu ''Donate'', kur Jums ir iespēja ziedot PayPal sistēmā. Tādēļ ir kontaktu sadaļa, kurā varat uzzināt kā sazināties ar mani personÄ«gi, lai sarunātu veidu kā projektu atbalstÄ«t. Un ne tikai finansiāli. Ja esat cietuÅ”i no sistēmas - Å”eit Jums ir iespēja padalÄ«ties un publicēt pieredzētās nelaimes un to risinājumus. JÅ«s tiksiet sadzirdēti. Jums tiks sniegta iespējamā palÄ«dzÄ«ba. Ja kas - mÅ«s protams cÄ«tÄ«gi lasa arÄ« sistēmas darboņi. Un rezultāti Å”ai cīņā ir, Sintijas un Gintas gadÄ«jumi to pierāda. Tādēļ pat 1 EUR var palÄ«dzēt, jo vajadzÄ«bu patieŔām ir daudz: pirmkārt - jāpalÄ«dz Gintai izdzÄ«vot cietumā, otrkārt - jāizdzÄ«vo paÅ”am (jo ar acgarni.com neko nepelnu), treÅ”kārt - jāuzlabo un jāattÄ«sta Ŕīs lapas tehniskās un komunikācijas iespējas, ceturtkārt - Gintai nepiecieÅ”ams uzticams, godÄ«gs advokāts, jo patreiz formāli esoÅ”ajam neuzticos ne es, ne pati Ginta. Un tādi advokāti bÅ«s nepiecieÅ”ami vēl un vēl, lÅ«dzu atsaucieties! Šādi es varētu vēl turpināt.

P.P.S. Å o treileri bija plānots publicēt rÄ«tdienas sērijā, taču bÅ«Å”u mazliet viltÄ«gāks un izdarÄ«Å”u to ātrāk. Kā saka - lai bÅ«tu pārsteiguma elements. Bet tagad gan - skatamies paÅ”u treileri.

Ā 

Autors: acgarni.com

Ā 

Citi lasa arÄ« šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page