top of page

47. sērija. Vai arī Birutu Lozi neizglāba VP? Kārtējo reizi?


Jau iepriekš pievērsām uzmanību dīvainībām ap Birutas Lozes nāvi un tās vēl aizdomīgāko izmeklēšanu. Arī mēs bijām vieni no tiem, kuri publicēja īsi pirms pazušanas ierakstīto telefonsarunu starp Birutu Lozi un Viloru Eihmani. Lai vai kā tur arī nebūtu noticis, sarunas saturs ne tuvu nenorāda uz parastu ikdienišķu slepkavību ''mantkārīgos nolūkos'', kuru it kā varonīgi un ātri atklājusi VP. Šeit varat noklausīties divdesmit minūtes garo sarunu:

Bet tagad pievērsīsiemies vēl šokējošākām ''sakritībām''. Pēc raidījuma "DeFacto" rīcībā esošās informācijas, Biruta Loze VAIRĀKKĀRT vērsusies VP un prokuratūrā par to, ka viņas dzīvībai draud briesmas, bet VP nekādi nav reaģējusi. Un rezultātā atkal jau - noticis pats ļaunākais. Jau kuro reizi un šeit nu nāksies uzskaitīt:

  • Gintas Voicišas lieta - vērsās VP četras dienas pirms tika nogalināti viņas mazuļi - ar sūdzību par draudiem no bijušā vīra puses īsi pirms viņas ierosinātās šķiršanās dienas. Tika aizraidīta projām - nelaime notika. Notiesāta, ar tiesneses Naruškas vismaz dubulti pretlikumīgu spriedumu par šo dubultslepkavību tika tieši viņa. Par to ir ierosināta pārbaude KNABā, kurš nu jau trešo mēnesi "tur galvu smiltīs" kā tāds pārbijies strauss... Ginta izcieš nepamatotu cietumsodu jau ČETRUS (!) gadus, savu vainu nav atzinusi, viņas vaina nekādi nav pierādīta, pat motivācijas nav...

  • Ivana Berladina lieta - puisēns pazuda Liepājā, meklēja teju visa valsts, izņemot VP, kurai tika ziņots par vēl dzīvu puisēnu Dubeņos, bet kura nekādi nereaģēja. Rezultāts - puisēnu atrada mirušu. Neziņotājai piespriests simbolisks sods - piespiedu darbs!

  • Sintijas Bāliņas lieta - divas nedēļas pirms savas nāves ar mammu bija VP un arī vēlējās uzrakstīt iesniegumu. Tika aizraidīta prom - notika nelaime. VP pat nepiedalījās meklēšanā. Neviens nav atbildīgs, vēl vairāk - VP izbeidza izmeklēšanu ar traktējumu ''nelaimes gadījums''. Vēlāk pēc neskaitāmiem Sintijas ģimenes protestiem prokuratūra lietu atjaunoja, taču arī šobrīd tā tiek mērķtiecīgi novilcināta, lai nebūtu jādara NEKAS! Izmeklētājai atkal simbolisks disciplinārsods.

  • Birutas Lozes lieta - arī šeit, kā izrādās, bijusī prokurore vairākkārt vērsusies gan VP, gan prokuratūrā, bet tikusi atraidīta - un atkal notika nelaime.

PIECI miruši cilvēki un visi pēc ļoti līdzīgiem primsnāves scenārijiem! Visi miruši pateicoties kliedzošai VP neizdarībai un noziedzīgai nolaidībai. TRĪS no tiem turklāt vēl bija bērni! Gintas bērniem bija viens un trīs gadiņi, Ivanam pieci! Arī Sintijai bija tikai deviņpadsmit...

Birutas Lozes gadījums gan cienījamā vecuma ziņā ievērojami atšķiras, bet viņai kā bijušajai prokurorei arī ir izdevies panākt visvairāk savā aizstāvībā. Viņas iesniegumus vismaz pieņēma, tikai tāpat NEKO neizdarīja. Tad padomājiet, par cik nāvēm (kuras visticamāk tomēr bijušas vardarbīgas) mēs neko nezinām un, ja tā turpināsies, nekad arī neuzzināsim?

Pēc Eirostat datiem Latvijā no vardarbīgas nāves miruši:

2016. gadā - 90 cilvēki

2017. gadā - 74 cilvēki

"Lieliska" statistika ķenerālim Ģuzim & Co. Tikai šajā rakstā vien minētie gadījumi koriģē viņa statistiku par diviem cilvēkiem... Pie tam, par diviem jauniem cilvēkiem, Ivans bija vēl pavisam mazs bērns!

Atgriežoties pie Birutas Lozes slepkavības. No Interneta plašumiem jau ir veiksmīgi izravēta ziņa par to, ka viņas līķis tika atrasts aprakts kāpu zonā DIVUS metrus dziļā bedrē! Par to, KĀ un KĀPĒC 1967.gadā dzimis vīrietis varēja sievietes līķi aizdabūt no Mārupes līdz SAULKRASTIEM (!), un vēl VIENS pats aprakt DIVUS metrus dziļā bedrē (ko itkā tad tika izracis publiski apmeklētā vietā), un vēl IRDENĀS kāpu smiltīs, un visdrīzāk vēl NAKTĪ - izmeklēšana klusē. No drošiem, bet nepubliskiem, avotiem zinām ka tieši tā tas VP izpratnē noticis. Tad nu gan jāsecina, ka minētajam slepkavam ir vismaz ekskavatora cienīgas spējas. Jeb arī palīgos nākusi īpaša, tuksneša apstākļos, apmācīta sapieru brigāde? Un vai 70km radiusā no Mārupes mežos, purvos vai dziļos laukos nav bijis citas, piemērotākas vietas? Lai šo versiju pārbaudītu lieti noderētu neatkarīgs izmeklēšanas eksperiments. Vēl ir jautājums - kā to vispār VP varēja tā tik ātri atrast? Spīdzinot aizdomās turēto? Par aizturētā "mantkārīgajiem nolūkiem" arī nav īstas skaidrības motivācijā.

Aizvien vairāk sāk izskatīties, ka patiesie Birutas Lozes nāves cēloņi ir meklējami iepriekš minētajā telefona sarunā, kur runa nav vis par ''zaptes burciņas zādzību'', bet gan par daudz lielākiem noziegumiem, kurus šī kundze grasījās pavēstīt sabiedrībai. Jā, arī ar daudz lielākiem uzvārdiem. Un tad, TIEŠI tai dienā, kad viņa sevis apkopoto informāciju grasās nodot publicēšanai - viņa "nozūd". Šait vismaz ir konkrēta motivācija. Bet VP šoreiz vajadzēja vainīgo un tas arī tika atrasts. Bet vai ir īstais? Varbūt viņš bija iesaistīts vai piespiests ko darīt? Tāpat kā Gintas lietā - vajadzēja un atrada. Sintijas lietā VP visiem bija pilnīgi vienalga - tādēļ pat nemeklēja. Ivana lietā - vainīgo pievilka aiz matiem, bet tā kā vainīgais bija ''savējais'', tad ar simbolisku tiesas lēmumu arī atbrīvoja no atbildības.

Noslēgumā vēl raidījuma "DeFacto" sagatavotais sižets, kurā, mūsuprāt, pavisam neprofesionāli un pat idiotiski izsakās VP Olaines iecirkņa kārtības policijas priekšnieka vietniece Iveta Gavriloviča (no 4:14 minūtes). Cienītā Gavriločas kundze - ne Biruta Loze, ne Sintija Bāliņa, ne Ginta Voiciša, ne arī sabiedrība kopumā neprasa no jums ''...pie katras fiziskas personas pielikt pa policistam...''! Jums tiek prasīts darīt savu darbu. Ja fiziska vai juridiska persona sūdzas par sev izteiktiem draudiem (un to nemēdz darīt katrs cilvēks) un uzskata tos par pietiekami bīstamiem, tad jums ir PIENĀKUMS, vajadzības gadījumā, arī veselu policijas vienību šim cilvēkam ''pielikt klāt''. Jeb varbūt jums par draudu izteikšanu sūdzas katrs Latvijas iedzīvotājs diendienā? Liekulīgi, ciniski un melīgi. Un, ja Birutai Lozei savā iesniegumā jāraksta: ''Kā man rīkoties, lai saglabātu sevi dzīvu?'', bet godprātīgā VP to uzskata par mazsvarīgu, tad tas, mūsuprāt, jau ir pavisam reāls noziegums.

 

Autors: acgarni.com

Avots: Lsm.lv

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page