top of page

Visi gali... čekas maisos?


spoki.tvnet.lv

Rīgas rajona tiesa atjaunojusi izskatīto pārbaudes lietu par Ivara Godmaņa sadarbības faktu ar Valsts drošības komiteju (VDK), informēja tiesā. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad nav izdevies noskaidrot lietas atrašanās vietu. Kā gan tā sanāk, ka tādas lietas ņem un nozūd? Kurš tic, ka pats Godmaņpapa neko nezin?

Tiesā norādīja, ka 2017. gada 3. oktobrī Rīgas rajona tiesā saņemts Valsts drošības komitejas zinātniskās izpētes komisijas iesniegums, kurā lūgts iepazīties ar Jūrmalas pilsētas tiesā 1998. gadā izskatīto pārbaudes lietu Nr.103/98 par Ivara Godmaņa sadarbības fakta ar Valsts drošības komiteju konstatēšanu. Tas varētu izskaidrot to, kādēļ kāds tik mērķtiecīgi cenšās diskreditēt šo komisiju. Ļoti līdzinās čekistu metodēm.

Tiesa, sagatavojot atbildi uz minēto iesniegumu, konstatēja, ka atbilstoši saņemtās korespondences uzskaites žurnālam par 1998.gadu, pārbaudes lieta saņemta Jūrmalas pilsētas tiesā no Reabilitācijas un specdienestu lietu prokuratūras 1998. gada 11. augustā. Minētā lieta ir izskatīta tiesā, un 1998. gada 10. septembra tiesas spriedumā norādīts, ka Godmaņa sadarbības fakts ar VDK nav konstatēts. Un tā prokuratūra, protams ir jau likvidēta kopš 2011. gada.



Ņemot vērā to, ka pārbaudes lietas materiāli tiesas arhīvā neatradās, Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja šogad 26.oktobrī izdeva rīkojumu tiesā veikt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu meklētās lietas atrašanās vietu. Interesanti, ko uz šo atbildētu mūsu TM Rasnača kungs? Atkal viņam būtu novecojusi informācija par visu?

Pabeidzot dienesta pārbaudi un izvērtējot pārbaudes laikā iegūto informāciju, secināts, ka nav izdevies noskaidrot lietas atrašanās vietu. Un diez vai kaut kad arī izdosies! Tas pie kura pazuda, visticamāk, šo lietu diez vai grasījās saglabāt!

Ņemot vērā pārbaudes rezultātus un to, ka tiesa ir izsmēlusi visas iespējas noskaidrot pārbaudes lietas atrašanās vietu, saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 383.pantu ir pamats izskatītās pārbaudes lietas materiālu atjaunošanai, pēc kā tie tiks nodoti  glabāšanai arhīvā. Atjaunos un nodos arhīvā. No kurienes atkal pazudīs! Bet tiesāt vai pierādīt šo sadarbību neviens nemaz negrasās!

Pats Godmanis iepriekš pauda, ka par nozaudēto VDK tiesvedības lietu neko nezinot. Protams, ies nu viņš atzīt, ka zin kur ir noracis šo lietu?

 

Autors: acgarni.com

Avots: lsm.lv

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page