top of page

Valsts Policijai uzspļaut Komunistiskā genocīda upuru piemiņai (papildināts ar karoga uzvilkšanas vi



Šodiena daudzu Latvijas ģimeņu kalendārā iezīmējama ar melnu datumu. Šodien ir Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena. Taču pilnīgi vienaldzīgas šo upuru ciešanas šķiet ir mūsu Valsts Policijai. Nu vismaz Ogrē noteikti. Šādas piemiņas dienas, kad visā Latvijā jāizkar valsts karogs sēru noformējumā pat ir divas gadā. Taču VP Ogres nodaļa konsekventi ignorē šo Latvijas vēsturē tik ļoti traģisko notikumu piemiņu.

Šodien ir viena no šīm dienām. 25. marts. Un, kā redzams video, nekāda karoga pie VP ēkas Ogrē nav. Pie pretējām mājām gan tas ir izkārts, kā pienākas - sēru noformējumā.


Neskatoties uz to, ka video tika ievietots arī acgarni.com sociālā tīkla Facebook kontā, nekāda reakcija no VP sagaidīta netika.

Nolēmām ietvītot VP tviterkontā. Nu jau pagājis vairāk par stundu, bet atbildes nav nekādas. Arī pats karogs joprojām nav izkārts. Skumji.


Taču vissāpīgāk ir apzināties, ka šis pats Ogres iecirknis ignorē šo piemiņas dienu nu jau sistemātiski. Taisnības labad gan jāatzīst, ka ir bijušas arī citas dienas, kad karogam būtu jābūt izkārtam, taču tas tur nav bijis. Lūk fotogrāfija no 2017. gada 14. jūnija. Tā pati ēka, tā pati situācija. Toreiz gan karogu izkāra samērā zibenīgi. Pēc tam, kad uz Ogres iecirkni pazvanīja kāds žurnālists. Šoreiz speciāli neziņojām par šo žurnālistiem, bet pabrīdinājām pašu VP. Kā redzams, reakcijas nekādas.

Ekrānšāviņš no WhatsUpp

Mūsuprāt, Valsts Policijas Ogres iecirknī notiek atklāta ņirgāšanās par šo tautas vēsturē tik melno piemiņas dienu. Taču vai tā ir tikai Valts Policija? Diemžēl jāatzīst, ka nē. Šajā pašā ēkā atrodas arī Ogres rajona tiesa un arī Ogres Pašvaldības policija. Un pašvaldības priekšsēdātājs ir neviens cits kā NA pārstāvošais Egils Helmanis.

P.S. Līdz plkst 19:00 karogs mastā tā arī nav parādījies joprojām.


Pateicamies FB grupai Taisnības Cīnītāji un personīgi Artūram Bernim par operatīvo palīdzību šīs ziņas izplatīšanā un rezultāta sasniegšanā.


P.P.S. Jau pēc šī raksta publicēšanas aptuveni pusastoņos vakarā karogs tomēr tika izkārts. Interneta spēks tomēr ir liels. Lūk svinīgais karoga pacelšanas video:




 

Autors: acgarni.com

 









Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page