top of page

10. sērija. Cik tad Ä«sti miruÅ”o ir Baložu lietā? Divi, trÄ«s vai četri?



Labdien! Å Ä« bÅ«s solÄ«tā skandalozā sērija. Un tādas turpmāk bÅ«s visas. Kādēļ lÄ«dz Å”im bijām salÄ«dzinoÅ”i piezemēti un nelaidām gaisā lielākos pārkāpumus Baložu lietā? Nevar jau visu izÅ”aut uzreiz, jo citādi ir ļoti grÅ«ti, vai pat neiespējami bez papildu finanÅ”u ieguldÄ«jumiem reklāmās vairāk nekā mēnesi noturēt cilvēku uzmanÄ«bu. Tādēļ atbilde ir ā€“ tikai tagad sāksies Ä«stais "cirks". Ir atlikuÅ”as deviņpadsmit dienas lÄ«dz KNAB atbildes sniegÅ”anai uz manu iesniegumu. Ir Ä«stais laiks sākt runāt. Å Ä«s sērijas tēma: Vai lietā ir TIKAI divi miruÅ”ie?

Atbilde ir: NĒ. Iespējams, ka ir vismaz trÄ«s, ja ne pat visi četri. Ar abiem mazajiem puikām Jums viss skaidrs. AtŔķirÄ«bā no daža laba mediÄ·a (skatieties 6.sēriju)... Bet bija vismaz vēl viens cilvēks, kurÅ” lietas izmeklÄ“Å”anas laikā mira. Un tas bija Gintas kaimiņŔ, alkoholiÄ·is, viens no tiem, kuram ''iegÅ«t'' savu sievu dzērumā bija piedāvājis Gintas bijuÅ”ais vÄ«rs (skatieties 7. sērijā). Cik var noprast Å”is cilvēks ir aizgājis nepilna mēneÅ”a laikā pēc notikuŔās traģēdijas. Jo no viņa liecÄ«bām skaidri noprotams, ka sākotnēji runa bijusi par to ka bērni ir noindēti. Savukārt versija no indÄ“Å”anas uz smacÄ“Å”anu krasi nomainÄ«jās mēnesi pēc traģēdijas. LÄ«dz ar ekspertÄ«zes rezultātu paziņoÅ”anu.

Pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 501.panta 3.punktu, tiesā nolasÄ«tas liecinieka /pers. J/ (persona mirusi) liecÄ«ba. 11.10.2014. kopmÄ«tņu gaiteņos saticis /pers. AK/ (/pers. H/ vÄ«ru), kurÅ” lieciniekam pateicis, ka 10.10.2014. ApsÅ«dzētā, kura nogalinājusi savus bērnus, 10.10.2014. bijusi kaut kāda dÄ«vaina, ka viņŔ dzirdējis, kā viņa no rÄ«ta kliegusi uz saviem bērniem, kā arÄ« teicis, ka viņa sava mīļākā dēļ noindējusi savus divus bērnus. Pats treÅ”ajā stāvā nav bijis vairāk kā gadu.

Å eit jāpiebilst, ka ja izmeklētājai Čuprikai sākumā vajadzēja pierādÄ«t indÄ“Å”anu, tad Ŕāds liecinieks -''intelektuālis'' ar vismaz 50 gadu nepārtrauktu dzerÅ”anas stāžu viņai bija ļoti ērts objekts manipulācijām. ZÄ«mÄ«gi, ka pirmajā nedēļā tika pratināti arÄ« NMPD mediÄ·i un NEVIENS no viņiem nerunāja par mehānisko asfiksiju. Kaut vai tādēļ, ka visi kā viens liecināja par pudelÄ«ti ar mistisku ''daudzkrāsainu un daudzsmakainu'' Ŕķidrumu, kuru tie kam nebija slinkums vēl tika apgrābstÄ«juÅ”i. Vismaz daži bez cimdiem. Tādējādi iznÄ«cinot vienu no iespējams bÅ«tiskākajiem pierādÄ«jumiem Å”ajā lietā. Kāds sakars Ŕādām liecÄ«bām ar mehānisko asfiksiju? Tas tikai vēlreiz norāda ka SĀKOTNĒJAIS slēdziens bija INDĒŠANA. Taču tad izmeklētāja Čuprika izdomāja to nomainÄ«t uz smacÄ“Å”anu. Bet jau pirms tam Å”is ''2. stāva pravietis'' bija pamanÄ«jies pārdzerties ''Preiļu dzidro'' un kā vienÄ«gais no savu pudeles brāļu kompānijas doties pie labāk klātiem galdiem. VarbÅ«t viņŔ patieŔām devās pie RadÄ«tāja bez jebkādas piepalÄ«dzÄ“Å”anas no malas. Bet Å”eit mēs runājam par aizdomÄ«gu sakritÄ«bu. Jau kārtējo un nebÅ«t ne pēdējo. Bet ko gan par Å”o cilvēku ir liecinājusi pati Ginta:

Pa ceļam no duŔas pie 3.stāva izejas durvīm satikusi vīrieti no 2.stāva (/pers. J/), ar kuru nav runājusi.

Tātad nevis gadu viņŔ nav bijis 3. stāvā, bet ir bijis gan un TIEÅ I TAJĀ dienā. Å ai liecÄ«bai manuprāt ir ļoti bÅ«tiska nozÄ«me vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, kādēļ Gintai bija jāliecina par Ŕī cilvēka atraÅ”anos 3. stāvā? Otrkārt, Å”is kungs atradās acÄ«mredzamā alkohola reibumā tajā brÄ«dÄ«, kad tur jau biju es, lÄ«dz ar to viņa teiktajam pieŔķirama mazāka ticamÄ«bas pakāpe. TreÅ”kārt, no kurienes iesauka ''2. stāva pravietis''? To viņam piedēvēju es, kāda interesanta atgadÄ«juma dēļ traģēdijas dienā. BrÄ«dÄ«, kad ar Gintu un pāris Baložu iecirkņa policistiem runājām pie ēkas ieejas durvÄ«m, Å”is pats kungs izliecās pa savas istabiņas logu un ar pirkstu rādot manā virzienā mēģināja daudz maz skaidri nobļaut sekojoÅ”o: ''Ja nu kāds arÄ« ir vainojams, tad tas ir viņŔ''. Uz Å”o izlēcienu es uzreiz norādÄ«ju Baložu (Ŕķiet) policistam ā€“ no kurienes viņŔ var zināt kas noticis 3. stāvā? Uz ko Å”is policists jeb "viszinis" atmeta man ar roku un pateica: ''klusie telefoni''... Ko viņŔ ar to domāja? Vai pārbaudÄ«t nevajadzēja?

Jau tagad, izanalizējot lietas spriedumu un man izņemto un atgriezto mobilo tālruni, esmu sapratis ā€“ iespējams tieÅ”i pie Ŕī dzērāja istabiņā tobrÄ«d varēja uzturēties vēl kāds. Tas kāds, kuram Ginta bija skrējusi pakaļ, taču nenotvērusi. Kādēļ? Ginta atcerās, ka kāpņutelpā soļi aprāvuÅ”ies tieÅ”i 2. stāva lÄ«menÄ«. Un tad viņa sapratusi, ka tur jau nu viņa nevienu nenoÄ·ers. IemÅ«c istabiņā pie kāda un ar to arÄ« viss... Un tas, ka Å”im pravietim bija draudzÄ«gas glāžu ŔķindināŔanas attiecÄ«bas tieÅ”i ar Gintas bijuÅ”o vÄ«ru, liek aizdomāties. Vēl jo vairāk tādēļ, ka savā telefonā atklāju ā€“ Baložu iecirknÄ« (tobrÄ«d tur sēdēju un gaidÄ«ju, kad varÄ“Å”u liecināt), Å”o Gintas bijuÅ”o vÄ«ru atgādāja tikai ap plkst. 20:00, lai gan oficiāli spriedumā minēts, ka policija viņus aizturējusi VĒL PIRMS (!) bērnu nāves konstatÄ“Å”anas ap plkst. 15:45 stipri no Baložiem attālā benzÄ«ntankā aiz Ķekavas. Kad vēl nemaz NEBIJA IEMESLA viņu vai vēl kādu meklēt un aizturēt.. Pie tam, visu laiku kuru es pavadÄ«ju iecirknÄ«, man pretÄ« sēdēja tikai viņa aizturētais tēvs, lai gan aizturēti abi esot tikuÅ”i KOPĀ. Var jau teikt ā€“ vÄ«ru tajā laikā vadāja apkārt veicot izmeklÄ“Å”anas darbÄ«bas, tikai kādēļ tādā gadÄ«jumā Gintu pa taisno bez nogādāŔanas Baložu iecirknÄ« un aizveda uz Gaujas ielu, bet viņu atveda vēl uz Baložiem un tikai pēc tam aizveda uz Gaujas ielu??? PierādÄ«jumu gan Å”im aizturÄ“Å”anas faktam un laikam nav, jo, TIEÅ I laika periodā no 15:00 - 16:00 "mistiskā" kārtā nav darbojuŔās benzÄ«ntanka (kur pēc fabulas abus aizturēja) video novēroÅ”anas kameras. Visu pārējo laiku gan ir darbojuŔās!!! Turklāt, lai viņus tur tik operatÄ«vi aiturētu, pavēle bija jādod krietni AGRĀK!

Un visbeidzot, dÄ«vainā ''pravieÅ”a" nāve' drÄ«z pēc traģēdijas.

Interesanti, ka benzÄ«ntanka kameras, manuprāt "nav darbojuŔās", jo daži personāži tur vispār NAV bijuÅ”i, savukārt citas (pretÄ« mājai arÄ« ir kameras, par kurām vispār ir procesā noklusēts) ARÄŖ nav darbojuŔās, jo kādi personāži savukārt iespējams tur IR bijuÅ”i. Atbildes uz jautājumiem, kādēļ Ŕāda piesegÅ”ana bija vajadzÄ«ga sekos jau nākamajās sērijās.

Sekojiet mums un skatieties nākamo sēriju jau treÅ”dien plkst. 9:00.

Ā 

Autors: acgarni.com

Ā 


Citi lasa arÄ« šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page