top of page

32. sērija. DeFektīvā aģentūra un Volga Žuļika



Labdien.

Pēdējo dienu notikumi neapšaubāmi ir satricinājuši visu Latvijas publisko telpu. To dēļ, un arī svētku dēļ nolēmām ieturēt nelielu pauzi, jo visu prāti aizņemti ar citām lietām. Interesanti, cik lielā mērā ekstremālās KNAB darbības ir vai nav saistītas arī ar to, ka ap šo laiku būtu jābūt jau kādiem pavērsieniem arī Gintas lietā. Jeb arī tas ir "dūmu aizkars" sabiedriska ļembasta formā. Nevaru apgalvot ka tas tā ir, lai to saprastu vajadzīgs laiks, taču šādiem pavērsieniem pret IeM un TM varētu būt daudz graujošāks sabiedriskais efekts nekā divu deputātu un vēl vairāku citu personu teatrālai aizturēšanai. Jo pret tiesnesi (un ne tikai), kura notiesājusi Gintu, manuprāt tomēr nāksies ierosināt kriminālprocesu. Vismaz pēc likuma TIEŠI TĀ tam būtu jānotiek. Nepārprotami likums IR pārkāpts un vairākkārt. Un tādā gadījumā lietu nāksies pārskatīt par jaunu. Tiem, kuri seko mums līdzi tikai nesen - iesaku noskatīties šo sēriju no paša sākuma.

Bet ir jau arī mistiskā Sintijas "pašnāvības" lieta un par to tad arī šī sērija. Daži vārdi un nosaukumi ir mainīti apzināti, jo te kādai deFektīvdāmai dikti patīk sūdzēties par sava, mūsuprāt, neesošā goda un cieņas aizskaršanu. Tāpēc šoreiz nesanāks. Bet tagad pie Sintijas ģimenes pārdzīvotā.

Kā jau iepriekš minēts, 26.11.2017., Mangaļsalas meža masīvā tika atrastas Sintijas Bāliņas mirstīgās atliekas. Sākotnēji policiste, kas ieradās notikuma vietā pēc Sintijas atrašanas, norādīja, ka par 99% tā ir vardarbīga nāve, tomēr drīz vien pēc tam no VP tika sniegta informācija, ka tikšot izmeklēta pašnāvība vai nelaimes gadījums, tai pat laikā sākot runāt par kautkādu mistisku "palīdzības nesniegšanu uz jūras"... Turklāt Sintijas piederīgajiem Valsts Policijā TIKA LIEGTS CIETUŠO statuss un pieeja lietas izmeklēšanas gaitai un materiāliem, atstājot viņus neziņā. Izskatās ka šī jau ir VP standarta metode...

Saprotot ka izmeklēšana nenoris pilnvērtīgi un vēloties noskaidrot patiesos notikuma apstākļus, Sintijas ģimene nolēma vērsties pēc palīdzības pie privātdetektīva. Kā viena no reklamētākajām aģentūrām, Google izlec SIA “Rīgas DeFektīvu Aģentūra “.

Telefoniski tiek norunāta tikšanās. Pirmā konsultācija aģentūrā ģimenei izmaksā 70.-€, stresā tobrīd nepievēršot uzmanību faktam ka NETIKA izsniegta maksājuma kvīts. 12.12.2017. tika noslēgts sadarbības līgums ar šo aģentūru uz Sintijas mātes, Marikas Bāliņas vārda. Sākotnēji notika pārrunas, taču izbrīnīja ka netika sastādīts ne izmeklēšanas darba plāns, ne shēma, ne kas cits tamlīdzīgs. Tā vietā aģentūras vadītāja detektīve Volga Žuļika lika uzsvaru uz policistu bezdarbības un "Bezvēsts.lv" itkā nekompetentā darba kritiku.

Galvenā negatīvā loma šīs lietas izmeklēšanā tiešam bija Valsts Policijai, un par tās (bez)darbību te ir un vēl būs atsevišķs stāsts. Bet vēršoties privātdetektīvu aģentūrā un maksājot tiem par izmeklēšanu, vienīgais radinieku mērķis bija noskaidrot meitas un māsas nāves patiesos apstākļus, nevis par šo naudu kritizēt kādu VIŅU KONKURENTU darbu.

Savukārt brīvprātīgā organizācija "Bezvēsts.lv" šeit kļuva par absolūti nepamatotas kritikas upuri. Situāciju V.Žuļika izmantoja lai nomelnotu šīs organizācijas darbu un celtu SAVU reitingu. Pēc vecāku domām "Bezvēsts.lv" darīja šo bezmaksas darbu savu maksimālo iespēju robežās.

Kā ir atrunāts šajā līgumā, aģentūrai TIKA samaksāti 2500.-€. Ģimene šo naudu vēlējās pārskaitīt uz aģentūras kontu, bet V. Žuļika pārskaitījumu atteica un pieprasīja samaksu skaidrā naudā. Un arī par šo maksājumu NETIKA izsniegta maksājuma kvīts!

Pēc ģimenes domām reāla izmeklēšana visdrīzāk ka netika veikta, pārsvarā V.Žuļika sagatavoja sūdzības par VP darbiniekiem, kuras bija gan gramatiski, gan arī pēc būtības nekorektas. Tajās bija valodas kļūdas, un kā vēlāk izrādījās, arī no juridiskās puses tās nebija pilnvērtīgas.

Decembra beigās V.Žuļika ģimenei noorganizēja interviju LTV Panorāmā, skaidrojot, ka tas ir ļoti būtiski lietas izmeklēšanai. Protams, ne par baltu velti, Panorāmai par šo sižetu esot jāsamaksā 500.-€. Kā nu jau tradicionāli – maksājuma kvīts no V. Žuļikas NETIKA izsniegta. Bet pats šokējošākais un zemiskākais šajā gadījumā noskaidrojās vēlāk - LTV Panorāma par šo sižetu NAV PRASĪJUSI NE centa! Tā ir sabiedriskā TV, kuru uzturam ar saviem nodokļu maksājumiem. Līdz ar to, jebkāda maksas pieprasīšana ir gan krāpniecība, gan arī amorāla rīcība pret klientu. LTV žurnālistes sašutums bija neiedomājams kad viņa uzzināja ka V.Žuļika prasījusi samaksu par viņas sižetu. Par šo konkrēto gadījumu tāpat ir saglabāta sarakste, to noliegt vai apgāzt V.Žuļikai neizdosies nekādi.

Pēdējais piliens bija V.Žuļikas organizētā intervija TVNET, kas kā par brīnumu pati par sevi bija bezmaksas. Bet arī tad no Sintijas māsas tika pieprasīti un arī iegūti 100.-€ nesaprotamiem PAPILDU izdevumiem. Nekādu kvīšu. SMS par šo papildu līdzekļu pieprasīšanu, protams arī ir saglabāta.

Turklāt V.Žuļika izdarīja klaju spiedienu uz Sintijas tēvu Raimondu Bāliņu, kurš intervijas laikā izteica pateicību organizācijai "Bezvēsts.lv". Par to viņš tika kritizēts un detektīve izrādīja neapmierinātību, ka tēvs intervijā nestāsta to, ko viņa vēlētos. Acīmredzot, viņai ar šo brīvprātīgo organizāciju ir kādi personiski rēķini. Vai arī tā ir prasta izrēķināšanās ar potenciālu konkurentu kas strādā BEZ ATLĪDZĪBAS! Ja vairāk cilvēki vērsīsies par pazudušajiem tuviniekiem pie "Bezvēsts.lv", tad likumsakarīgi ka mazāk dosies pēc palīdzības pie šīs dārgās aģentūras. Šīs un visas pārējās nekorektās lietas saistībā ar SIA “Rīgas DeFektīvu Aģentūru “, mudināja ģimeni pārtraukt sadarbību un lauzt līgumu. Un tad sākas visneglītākā daļa!

Tika saņemtas daudzas īsziņas, kuru saturs pārkāpj jebkādas, pat pašas primitīvākās, morāles un ētikas normas. Dažās tika rakstīts, ka V.Žuļika pati vēlas lauzt līgumu un ATGRIEZĪS pat DAĻU naudas, dažās draudēja uzrakstīt negatīvu rakstu par ģimeni, citkārt arī biedēja ar Dieva sodu... Tika arī publiski mēģināts lietā pavērst aizdomas pret vecākiem. Protams ka NEKAS no naudas atgriezts netika.

Svarīgi piebilst, ka visu šo īsziņu ekrānšāviņi, ir nogādāti attiecīgajām instancēm un cerams, šo “radošo” īsziņu rakstītāja turpmāk nedaudz piebremzēs savu "daiļradi".

Un protams bija arī raksts, par kuru jau tika brīdināts, un par kuru 05.04.2018. VP Rīgas Ziemeļu iecirknī tika uzsākts kriminālprocess (Nr. 110............) pēc krimināllikuma 157.panta 1.daļas. Pagaidām gan nav nekādas informācijas par šī kriminālproces gaitu.

Savukārt sakarā ar iespējams, negodprātīgu finanšu izkrāpšanu, nesen uzsākta RESORISKA pārbaude pret šo detektīvu aģentūras iestādi un tās vadītāju. Un tur gan viss ir diezgan skaidrs - VP pagaidām atsakās uzsākt KP par šo faktu.

Ne jau tikai šie neadekvātie izdevumi rada lielāko sašutumu, bet gan šī V.Žuļikas nelietīgā attieksme, pataloģiski lielais ego, izteiktā mantkārība un ciniskais aukstasinīgums. Saprotams, ka pašai neesot mātei, ir grūtāk iejusties mātes lomā, kas tikko zaudējusi pašu dārgāko, tomēr no tīri cilvēciskā faktora šāda attieksme ir kaut kas neredzēts un neizprotams.

Vienīgās intereses šajā lietā V.Žuļikai bija pašlabuma gūšana, gan finansiāla, gan reklāmas, gan sava PR reitinga celšanas ziņā. Negodprātīgi tika izmantots tā brīža ģimenes psiholoģiskais stāvoklis lai iegūtu sev vēlamo labumu.

Ir vecs un labs teiciens, kas šai SIA “Rīgas DeFektīvu Aģentūrai” būtu jāatceras, proti: ”Savu laimi uz citu nelaimes neuzcelsi”.

Ļoti ceram, ka vismaz šajā lietā Latvijas jurisdikcijā atradīsies kāds taisnības grauds un V.Žuļikai un viņas aģentūrai par saviem likumpārkāpumiem un necilvēcisko rīcību tomēr būs jāatbild tiesas priekšā!

 

Autors: acgarni.com / Sintijas ģimene

 

Citi lasa arī šo
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page